Радомир. В Радомир хората са активни и непримирими. Преди 101

...
Радомир. В Радомир хората са активни и непримирими. Преди 101
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Иво Христов, евродепутат: Местният вот е поправителен изпит, последен шанс за българската демокрация

Радомир. В Радомир хората са дейни и непримирими. Преди 101 години тук се афишира Радомирската република. Тогава изморените, унищожени от мизерията и жертвите фронтоваци споделят: " Ние не признаваме Фердинанд, не признаваме монарха. " Сега още веднъж имаме самовластник. Той не е прояснен като Фердинанд и би трябвало някой да каже, че не го признава. Може би вие ще бъдете първите, които ще го кажат уверено. Призовавам ви да го извършите. " Така се обърна евродепутатът Иво Христов към жителите на Радомир по време на представянето на претендента за кмет на община Радомир - Евдокия Асенова - и претендентите за общински съветници от " Българска социалистическа партия за България ", оповестиха от пресцентъра на евродепутата .
" Промяната може да стартира от локалния избор, в този момент ", счита Христов.
" Когато обикаляхме из цялата страна преди изборите за Европейски парламент, казвахме: " Тези избори може да са последни. Ако в този момент не гласувате, тези избори може да се окажат последните, защото наесен ГЕРБ ще купят изборите. Какво стана по-късно? Хората не излязоха да гласоподават и ГЕРБ анулираха машинния избор - към този момент те броят - и лишиха партиите от финансиране. Това стана единствено месец след евроизборите. Тогава никой не чу този зов - хората да излязат и да гласоподават, да се вкопчат в последния късмет за българската народна власт. Сега сме на изправителен изпит ", сподели още Христов.
Той добави също по този начин, че се надява в този момент, когато се избират кметове - тези, които са най-близо до хората, българите да осъзнаят залога на тези избори и да отидат да гласоподават.
" Изборите не се печелят нито от най-умния, нито от най-красивия, а от най-организирания. От оня, който успее да убеди фамилията и околните си да гласуват; да убеди своите хора в комисиите да не предават идеята поради пари. Радомир може да даде образец даде образец за организираност, имам вяра в това ", сподели още Христов.
" Евдокия е от хората, за които споделят: " Желязна ръка във велурена ръкавица ". Тя е здравомислещ човек, който не си хвърля думите на вятъра. Ако радомирци желаят вратата на кметството да е отворена за тях, да има кой да ги изслуша и да реши проблемите им, би трябвало да поддържат точно Евдокия. "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР