Радомир ще получава отново вода от язовир Студена в опит

...
Радомир ще получава отново вода от язовир Студена в опит
Коментари Харесай

Радомир отново ще получава вода от язовир Студена

Радомир ще получава още веднъж вода от язовир " Студена " в опит да се избегне по-тежък воден режим. Това излиза наяве от известие на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Т.нар. висока част на Радомир и селата Борнарево и Николаево са на воден режим от 21 май, като вода се подава от 15 до 22 часа на ден. В началото на месеца кметът на Радомир Пламен Алексиев изиска общината още веднъж да получава недостигащите 70 000 кубични метра вода годишно от язовира, само че получи отвод от Министерство на околната среда и водите.

Нещо повече, тогава от Министерство на околната среда и водите обявиха, че няма по какъв начин да възстановят подаването, тъй като оборудванията са разрушени с екскаватор по време на водната рецесия в Перник. Министърът на околната среда Емил Димитров даже посъветва кмета на Радомир да употребява съществуващи 25 различни водоизточника или да потърси нови.

Сега от публикуваното известие на Министерство на околната среда и водите излиза наяве, че той е трансформирал радикално позицията си, откакто е получил позитивен отговор от кмета на Перник, Общинският съвет на миньорския град и регионалният шеф да пусне водата на радомирци.

ВиК Перник ще възвърне изчезналата дига
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР