Радомир Балабанов е бил актьор. Днес името му е Нектарий

...
Радомир Балабанов е бил актьор. Днес името му е Нектарий
Коментари Харесай

Актьорът, който стана монах: Като бях на 12 попитах родителите си...

Радомир Балабанов е бил артист. Днес името му е Нектарий и е духовник. За вярата, за борбите със себе си и за дългия път Балабанов споделя в „ Къси разкази ” на Мария Йотова по Нова тв.

„ Като бях на 12 попитах родителите си „ Какъв е смисълът на живота? ”. Те ми дадоха отговор – „ да си имаш семейство и деца ”. Добре – ти си имаш деца, децата ти и те си имат семейство, само че каква е задачата. Казаха ми, че въпросът е малоумен и не ми дадоха отговор ”, споделя някогашният артист.

Първоначално желал да играе на сцена, с цел да бъде център на внимание. Усещал моментно задоволство от работата си, само че постоянно чувствал в следствие тотална празнина.

„ С цялото си създание аз разбрах, че не може да няма господ. Исках да стана свещенник, само че през разум не ми е минавало да стана духовник ”, добави Балабанов. Имал връзка с момиче, което обаче не било вярващо, и в следствие те се разделят. От първия път, когато на глас изрича „ Искам да стана духовник ” досега, в който получава благословение да отиде в манастир минават  5 години.

„ Човек е докаран до положение, в което не може да чуе, какво става в него. А това, което става в нас, е грандиозно. Една човешка душа е доста по-ценна от целия свят – тъй като е безсмъртна. Светът ще загине – а тя остава ” споделя той.

„ Ние сме основани, с цел да станем богове. На земята е работилница за богове. За да станеш, нов човек, би трябвало да промениш методът си на мислене ”, показа още монахът.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР