Раднево. Златен шанс да защити националния интерес и въглищната енергетика

...
Раднево. Златен шанс да защити националния интерес и въглищната енергетика
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Деница Златева: политиците трябва да си сверяват по-често часовника с хората, синдикатите и работодателите

Раднево. „ Златен късмет да отбрани националния интерес и въглищната енергетика в комплекса „ Марица изток “ пропусна държавното управление на ГЕРБ в интервала, в който България бе ръководител на Съвета на Европейския съюз “. Това разгласи Деница Златева, претендент за евродепутат от листата на „ Българска социалистическа партия за България “ и заместник-председател на Народно събрание на Българска социалистическа партия на срещи в градовете Раднево и Гълъбово, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Според нея българската страна е била в положение да образува доста необятни обединения по значими за нея тематики, само че е избрала да остане в позицията на медиатор и до момента в който е била подобен, други страни са наложили своите ползи. Златева даде образец с дейностите на Франция по пакета „ Макрон “, който провокира голям спор и неодобрение в транспортния бранш и направи паралел с бездействието на българската страна в бранша на енергетиката. Когато приказваме за това- по какъв начин като българи пазиме националния си интерес в Брюксел, би трябвало да сме наясно, че колкото са значими евродепутатите, толкоз значима е и позицията на българското държавното управление. „ Сега няма разговор и ние не знаем с какви позиции отиват българските министри в Брюксел “, съобщи Златева.
Според нея е очевидна потребността от смяна на този модел, по който България се държи в границите на Европейския съюз и тя ще стане факт след избори – европейски, само че и парламентарни. „ В края на всяка година Европейска комисия разгласява законодателните си оферти – значимо е в бранша Енергетика българското държавно управление, евродепутати, национални депутати, синдикати и работодатели незабавно по-късно да седнем на една маса и да пазиме една национална позиция “ – съобщи Деница Златева. За заварката сред националната и европейската политика подчертава и Драгомир Стойнев, заместник-председател на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и министър на стопанската система и енергетиката в интервала 2013-2014. Според него тя ще подсигурява заявяване и отстояване на народен интерес в бранша Енергетика.
В срещите взеха присъединяване Иван Кръстев, претендент за евродепутат от листата на „ Българска социалистическа партия за България “, Таско Ерменков – заместник-председател на Комисията по енергетика в 44 Народно събрание, Георги Гьоков - депутат от Старозагорско, Иван Айолов, зам.-министър на стопанската система и енергетиката с сектор „ Енергетика “ (2013-2014 г.)
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР