Радиоводеща от австралийската столица Канбера не само предотврати кражбата на

...
Радиоводеща от австралийската столица Канбера не само предотврати кражбата на
Коментари Харесай

Собственичка на Tesla хвана крадци със смартфона си

Радиоводеща от австралийската столица Канбера освен предотврати кражбата на " тѐслата " си, а и оказа помощ на полицията да залови похитителите на електрическия автомобил. Анабел Брет се възползвала от опциите, които дава фирменото мобилно приложение на калифорнийския производител.

Брет получила известие на телефона си, че алармата на нейния Model 3 се е задействала. Тъй като била на работа, дамата помолила собствен другар да ревизира дали всичко е наред, само че електрическият автомобил към този момент бил липсващ.
 Собственичка на Tesla хвана крадци със смарт телефона си

Анабел незабавно отворила приложението, което разрешава да се следи местоположението на " тѐслата ", и открила, че крадците не са съумели да стигнат надалеч. Жената се обадила незабавно в полицията, заела друга кола от прочут и се впуснала в гонене.
 Собственичка на Tesla хвана крадци със смарт телефона си

" Приложението разрешава електрическият автомобил да се забавя отдалечено и даже човек да се позабавлява. По време на преследването непрекъснато свалях и подвигах стъклата, натисках клаксона и пречех на крадците по всички вероятни способи ", споделя Брет пред 9Now.

Не след дълго пишман крадците се изнервили от отдалечения бойкот, изоставили " тѐслата " и се евакуирали с различен автомобил. Единият от тях обаче не запомнил шофьорската си брошура и плик с адреса си в електрическия автомобил. Освен това нарушителите били снимани и от бордовите камери на Model 3, които се задействат при всеки опит за навлизане в купето. Скоро крадците били открити и задържани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР