Радиото е най-живата, най-достъпната, най-демократичната и може би най-дълголетната медия.

...
Радиото е най-живата, най-достъпната, най-демократичната и може би най-дълголетната медия.
Коментари Харесай

Ива Дойчинова: Радиото е най-достъпната и дълголетна медия

Радиото е най-живата, най-достъпната, най-демократичната и може би най-дълголетната медия. Чисто статистически в последните години радиото е в подем. Това сподели програмният шеф на Радио " Фокус “ Ива Дойчинова в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “ във връзка Международния ден на радиото и малкия екран.

Радиото основава общности и чувство за непосредственост, акцентира тя. " В основата на дълголетието на радиото е това, че то постоянно върви дружно с живота, не е нужно да го спре и да го подчини на гледането на екран “, добави Ива Дойчинова.

Тя означи, че политическата неустойчивост се отразява директно върху свободата на словото. В тазгодишната ранглиста за независимост на медиите България се подрежда на 59-о място. Програмният шеф на Радио " Фокус “ уточни, че статистиката е правена по време на държавното управление на Николай Денков. " Това има значение. Има значение, когато има политическа неустойчивост, по какъв начин се яхва медиите. Покрай войната в Украйна има и доста огромен % дезинформация и агитация “, разяснява тя.

Доверието в медиите спада, съобщи Ива Дойчинова. " Трябва да помним и да знаем, че сега медиите, изключително такива като Радио " Фокус “ и Агенция " Фокус “, старите, същинските медии, в действителност служат за нещо доста значимо – за верифициране на истината. Добрите публицисти и положителните медии би трябвало да се облягат и да работят с обстоятелства, а не с непроверени източници и истории и с прочувствени кликбайт съчинения. Основната работа на сериозните медии, с изключение на да забавляват и да те карат да се чувстваш привързан, е да осведомят и да бъдат верификация на истинността. Това ще става все по-важно “, сподели още програмният шеф на Радио " Фокус “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР