Радиоприемницата ни гостува отново в Клуба на артиста в Народния

...
Радиоприемницата ни гостува отново в Клуба на артиста в Народния
Коментари Харесай

Ириней Константинов: София е от щастливите театри

Радиоприемницата ни гостува още веднъж в Клуба на актьора в Народния спектакъл „ Иван Вазов “, а хубавият мотив е второто издание на самодейността „ Театър пред театъра “, в чиято стратегия са включени 9 спектакъла сред 30 юни и 8 юли.

За първи път в историята на „ Театър пред театъра ” домакинът отстъпва откритата сцена и на гостуващи трупи. На 3 юли от 21:30 ч. на сцената ще излязат актьорите от Театър София с постановката си „ Госпожа министершата “ от Бранислав Нушич.

Вечер София е доста красива. Чуваш птиците някъде горе, виждаш осветената фасада на Народния спектакъл „ Иван Вазов “, а театралната режисура те кара и ти да се чувстваш като птиците – спомня си предното издание на самодейността артистът и шеф на Театър София Ириней Константинов . Изхождайки от„ Госпожа министершата “, той формулира рецептата за спектакъл-емблема: когато актьорите играят със сърце, а публиката се забавлява.

Вечерта дава своя сексапил, хората са по-спокойни и освободени. Откритата сцена основава своя, по-различна атмосфера, само че опитните артисти умеят да се приспособяват и да осъществят значимия контакт с публиката, уверен е Ириней Константинов.

Колкото до правенето на спектакъл, той е сигурен – сърцето на един спектакъл е трупата – актьорите и хората зад кулисите, не администрацията.
 Ириней Константинов в сцена от «Палачи» от Мартин МакДона Ние сме един от 4-те щастливи театъра, които срещат поддръжка от Столичната община – споделя още Ириней Константинов, имайки поради Малък градски спектакъл Зад канала, спектакъл Възраждане “ и Кукления спектакъл, с изключение на Театър София. - Никой не ни се бърка в репертоарната политика, работим умерено и на драго сърце.
По думите на шефа Театър София изпраща сезон с над 20 000 лева. по-големи доходи от предходната година, през вчерашния ден трупата се е върнала от Варненско лято и се работи по текстове за нови постановки. През септември следва присъединяване на Театър София в Сцена на кръстопът в Пловдив. Трудности и земетресения пораждат, само че всичко е преодолимо.

Г-н Константинов с горделивост описа и за самодейността „ Как работи театърът “, включваща качествени детски представления и артистични ателиета.

Чуйте целия диалог на Красимир Мартинов с Ириней Константинов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР