Радиоприемник, фенер, копие от личните документите, храна и вода -

...
Радиоприемник, фенер, копие от личните документите, храна и вода -
Коментари Харесай

Какво трябва да съдържа семейният бедствен комплект?

Радиоприемник, фенер, копие от персоналните документите, храна и вода - тези неща би трябвало да съдържа фамилният катастрофален комплект. Вещите да бъдат постоянно подготвени и да седят на едно и също място в жилищата, с цел да могат да бъдат взети при незабавна евакуация, предлагат от БЧК.

Оказва сеобаче, че огромна част от хората не знаят какво съставлява комплектът, нито имат проект за деяние, разяснява пред Дарик радио Невелина Стоянова от Червения кръст. В шест учебни заведения в София доброволци от Българския юношески червен кръст разиграха евакуации при симулация на земетресение и пожар.

Освен младежите-доброволци към БЧК, към плана „ Информирани и готови при бедствия, повреди и рецесии ” са включени и хората от уязвимите групи, описа Невелина Стойнева. В шест учебни заведения в София са пресъздадени примерни евакуации.

Семейният катастрофален комплект и фамилният катастрофален проект са основни в спешни обстановки. В комплекта влизат храна, която не е в прекомерно огромни количества, вода, копие на документи, фенер и други.

Проектът на Червения кръст е съпроводен и от анкета. Тя демонстрира, че по-възрастните считат себе си за по-слабо готови да реагират при положение на злополучие.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР