Радио Варна След старта на широкия обхват на синята зона във

...
Радио Варна
След старта на широкия обхват на синята зона във
Коментари Харесай

Първи интересен казус след старта на синя зона - широк център във Варна

 Радио Варна След старта на необятния обсег на синята зона във Варна, се появи и първият забавен случай. Става дума за ул. " Царевец ", която е граничеща на влязлата в действие от през вчерашния ден, 1 юли, синя зона, но няма по какъв начин да се употребява против заплатен абонамент от живеещи над нея, чиито блокове са ситуирани на ул. " Царевец ", само че входовете им са от страната на ул. " Д-р Анастасия Головина " и ул. " Петра ", оповестява Радио Варна.

Ето какво споделя за медията Александър Бучков:

" Границата на новата зона е ул. " Царевец ", която е от двете страни на водохващащия канал в частта сред бул. " 8-ми Приморски полк " и ул. " Ген.Колев ". В северната част този сектор, няма живущи на ул. " Царевец ", само че има 3 панелни кооперации, които се водят на адрес ул. " Д-р Анастасия Головина " и ул. " Петра ". За страдание тези улици са отвън обсега на синята зона, само че блоковете са ситуирани на ул. " Царевец ".

В случая се получава по този начин, че живущите в тези блокове не могат да аплайват за синя зона по местоживеене, а други живущи в този регион няма. В момента всички работещи в региона стопират в междублоковите пространства, в градинки и блокирайки останалите коли и място за живущите няма. За да може да ме разберете, ви ползвам и фотоси за онагледяване на обстановката.

Моля ви за подпомагане от ваша страна, за сигнализиране на виновните институции в Община Варна ".

Александър Бучков показа пред Радио Варна още, че след ул. " Царевец " няма никакви места за паркиране в работно време, защото се оказва, че ул. " Петра " и ул. " Д-р Анастасия Головина " са буферни зони и поемат потока от хора, работещи в региона и централните елементи. Прави усещане, че даже има тревни площи, които са се трансформирали в паркинг, а няма санкции за това, разяснява Бучков. В случай, че не се откри решение на този проблем, живеещите в региона ще създадат подписка, която ще бъде входирана в Община Варна посредством компаниите за длъжностен домоуправител, добави Александър Бучков. Подобна буферна зона е и кв. " Чайка " във Варна, в който също нямаше места за паркиране след въвеждането на втория стадий от синята зона.

От Оперативна програма " Общински паркинги и синя зона " увериха, че въпросът в действителност е доста забавен и ще се обърне внимание. Предстои на място да се ревизира обстановката от чиновници на предприятието и на Община Варна, както и адвокати да се произнесат дали може да се промени наредбата за паркиране в синя зона. Това разяснява шефът на Оперативна програма " Общински паркинги и синя зона ", инж. Младен Иванов.

  

Според него сходни проблеми ще зародят и след старта на подзони 5, 6 и 7 след 1-ви август 2020г.

За страдание поради създалата се пандемична конюнктура в световен проект не е ясно по кое време ще стартира построяването на буферни паркинги, които да поемат потока от коли, с цел да не се нарушава спокойствието в регионите, граничещи със синята зона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР