Радио talksport публикува на своя сайт разговор между посланика на

...
Радио talksport публикува на своя сайт разговор между посланика на
Коментари Харесай

Шок! На Острова твърдят, че нашият посланик подкрепя заканите на Англия

Радио talksport разгласява на своя уебсайт диалог сред посланика на България в Англия Марин Райков и британския публицист Джим Уайт.

Припомняме, че футболистите на островитяните заплашиха да изоставен терена на стадион “Васил Левски”, в случай че преценяват, че са обиждани на расистка основа, без да се преценяват с разпоредбите на УЕФА.

По този мотив въпросното радио твърди, че англичаните са получили поддръжка и от посланика на България на Острова Марин Райков.

Ето какво се споделя в обявата:

“Бившият министър-председател Марин Райков поддържа играчите да изоставен терена, в случай че получат обиди на расова основа по време на квалификацията”, е заглавието на публикацията.

“Бившият министър-председател на България е убеден, че няма да има расистки произшествия по време на квалификацията на Англрия за Евро 2020 в София - само че ще поддържа Трите лъва, в случай че изоставен терена поради расистки обиди към играчите. Марин Райков, който сега е дипломат на България в Обединеното кралство, приказва пред talkSPORT в четвъртък във връзка идния мач в София, като един от главните акценти е евентуалният расизъм”, пишат още англичаните, след което напомнят изявлението на Тами Ейбррахам (Челси) и заканите на футболистите, че няма да се съобразят с разпоредбите на УЕФА, а ще изоставен терена когато си изискат и без да дават пояснение на формалните лица.

След това следва изречението: “И Райков ще поддържа Англия, в случай че напусне терена, до момента в който играта продължава”, а след това е представен и българският дипломат.

“Разбира се, че ще (ги подкрепя), споделя той в диалог с Джим Уайт. - Бих направил същото. Недопустимо е. Но оставам оптимист, че този мач ще донесе доста страсти и взаимно уважение”, споделя Райков, който е министър председател на България за два месеца през 2013 година.

“Това провокира големи мнения в българските медии и формалните представители на българския футбол отхвърлят сходно държание. Лично аз съм убеден, че сходни реакции към този момент няма да се появят и в случай че се случат, би трябвало да има радикална реакция, с цел да не се толерира сходно държание. Колкото и изолирани да са сходни произшествия, по никакъв метод не можем да се гордеем с тях и изрично ги осъждаме. Сигурен съм, че голямото болшинство от българските почитатели ще подходят с почитание и откровено се надявам да не станем очевидци на сходни проблеми”, добавя Марин Райков.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР