Radio House или известна още като Casa Radio - една

...
Radio House или известна още като Casa Radio - една
Коментари Харесай

Изоставена комунистическа сграда, емблема на Букурещ, се продава за 60 милиона

Radio House или известна още като Casa Radio - една от най-емблематичните, само че изоставени комунистически здания в Букурещ скоро ще има нов притежател. Имотната компания EFI Europe Romania е посписала публично писмо с желание да придобие межоритарен дял от постройката до актуалният й притежател Plaza Centers.

Според информацията на локалното издание Business Review и уеб страницата Emerging Europe цената на договорката може да доближи 60 милиона евро.

Ако двете компании съумеят да се договорят, AFI Europe ще придобие 75% от Casa Radio. Към момента страната има 15% дял в нея, а частни вложители още 10%.

" Casa Radio е забележителност на Букурещ и придобиването на плана дава отговор на нашата тактика за разгръщане на бизеса ни. Като се има поради началния стадий на договорката, ще осигурим спомагателна информация и ще съобщим съответни проекти, свързани с плана, с напредването на процеса ", разяснява основният изпълнителен шеф на имотната компания Дорон Клейн.

Строежът на постройката стартира през 1986 година, като в началото концепцията е там да бъде поместен музей на комунистическата партия. През 1989 година след неуспеха на няколко плана за постройката, тя е изоставена.

През 2006 година е купена от Plaza Centers, която в началото желае да отвори там офиси и мол, както и хотел с обща стойност от към 1 милиард евро. Работата по обновяването на Casa Radio стартира, само че е прекратена с началото на финансовата рецесия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР