Радина Кърджилова стана истински хит сред ценителите на ръчно изработените

...
Радина Кърджилова стана истински хит сред ценителите на ръчно изработените
Коментари Харесай

Укрива ли доходи Радина Кърджилова? Актрисата върти здрави далавери! Вижте!

Радина Кърджилова стана същински шлагер измежду ценителите на ръчно направените бижута поради герданчетата си от мъниста, които стартира да продава още при започване на коронокризата. Завистници обаче шушукат, че май не счита да заплаща налози за нито едно от бижутата, на които е съумяла да откри покупател.

Според източници на „ Уикенд ”, Радина оставя най-малко по 200 лв. в магазина за мъниста, всякога, когато го посещава. Това е малко, само че доста добре заредено магазинче за занимание материали, което се намира в центъра на София, покрай Централни хали. Там актрисата ходела най-малко по три пъти седмично, с цел да зарежда със първични материали за своята манифактура, в която настойчиво се твърди, че е присъединила и мъжа си Деян Донков. Понеже и двамата останаха без работа при затварянето на театрите, им се наложи да разчитат само на формалните си актьорски заплати от Народния спектакъл. Но те са троха в морето на разноските им, настояват осведомени.

В този сериозен миг герданчетата, които от дълго време били занимание на Радина, се оказали единственият им източник на спомагателни средства. В началото двамата с Деян решили да ги предложат съвсем на смешка в профила на актрисата в Инстаграм. Но поръчките безусловно завалели. Огромен брой българки изявили предпочитание да имат украшение, за което след това да се хвалят, че е низано персонално от Радина Кърджилова. По наблюдения на „ Уикенд ” сега актрисата предлага най-малко по 5-6 нови модела дневно, а постоянно – и повече. Всички те се харчат като топъл самун и тъй като са с естествени камъчета, купени от към този момент упоменатия занимание магазин, цените им са от 30-40 лв. нагоре, настояват осведомени. Прости калкулации демонстрират, че Радина и Деян си докарват от бижута по към 200 лв. дневно, което за месец прави много добра сума, изключително на фона на рецесията в театралните среди.

Всичко това е отлично, тъй като дава опция на двамата създатели да закърпят сполучливо своя фамилен бюджет. Но дали заплащат налози за припечеленото? Проверка на „ Уикенд ” в Търговския указател сподели, че майсторката на герданите няма записана компания на свое име, тъй че тя сигурно по закон няма право да реализира комерсиална активност, с изключение на като продавачка на заплата в някой магазин. Възможно е обаче да продава бижутата от името на своята половинка – Деян. Той е записал компания преди към 6 години. Основната й активност е обвързвана с присъединяване в театрални и кино планове, само че също по този начин може да развива и комерсиална активност.

Радина обаче настойчиво заобикаля да загатва обществено цените на своите бижута. Всички, които изявяват интерес към тях в мнения в профила й в Инстаграм, тя приканва да й пишат персонално известие. Цените и метода на доставка на своите творби оповестява само в персонална преписка. Очевидната причина е, че не желае тази информация да става обществено притежание. Всеки би се запитал за какво Кърджилова би пазила всичко това в загадка, в случай че бизнесът й беше легален и не се криеше от управляващите, които биха я заставили да заплаща налози. Логичният извод е, че тя и мъжът й най-вероятно укриват дължимите налози.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР