Радикалното палестинско движение Хамас ще премахне военното си крило след

...
Радикалното палестинско движение Хамас ще премахне военното си крило след
Коментари Харесай

Фидан: Хамас разпуска военното си крило след независима Палестина

Радикалното палестинско придвижване " Хамас " ще отстрани военното си крило след основаването на самостоятелна страна Палестина и ще продължи да работи като политическа партия. Това съобщи турският външен министър Хакан Фидан в Катар, предава турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Фидан приказва нощес на взаимна конференция с катарския министър председател и министър на външните работи шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани.

Турският външен министър се срещна в Катар и с водача на палестинската ислямистка формация „ Хамас “ Исмаил Хания. 



" Хамас " ме осведомиха, че са съгласни след основаването на палестинска страна в границите от 1967 година да разформироват военното си крило, тъй че " Хамас " ще продължи да съществува единствено като политическа партия. Смятам, че това е доста значим сигнал към интернационалната общественост за предприемане на стъпка към основаването на палестинска страна ", сподели Фидан.

Разговорите сред Фидан и Хания се организираха преди идното посещаване на Хания в Турция. Очаква се турският президент Реджеп Тайип Ердоган да се срещне с него в Истанбул на 20 април.

Турция и нейните съседи не желаят външни страни да придвижват своите лични спорове в района, сподели още турският външен министър през вчерашния ден, представен от Анадолската организация. 

" Повтаряме, че стъпките на Израел може да провокират районна война. Миналата седмица стана ясно, че сходен риск съществува ", съобщи Фидан.



" Очевидно е, че израелският министър-председател Бенямин Нетаняху се пробва да въвлече района във война, с цел да си подсигурява властта ", добави Фидан.

Той също по този начин подлага на критика Израел за това, че по думите му „ показва Хамас като терористична организация - като ДАЕШ („ Ислямска страна “), а не като национално съпротивително придвижване ", показва Анадолската организация.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР