Радикалното палестинско движение Хамас ще отговори на всяка израелска провокация.

...
Радикалното палестинско движение Хамас ще отговори на всяка израелска провокация.
Коментари Харесай

Хамас готов да отговори на всяка израелска провокация

Радикалното палестинско придвижване Хамас ще отговори на всяка израелска провокация . Това обявиха управляващите в Ивицата Газа, ръководена от Хамас, представени от израелски медии.

Това е поредна замяна на остри реплики сред страните в разногласието.

Новината идва откакто Израел удари Хамас . Поразени бяха 15 цели в Газа. Новината идва часове след известието за постигнатото помирение.

Споразумението за преустановяване на огъня било реализирано сред палестинските фракции и Израел посредством посредничеството на Египет.
 Европейски Съюз: Газа да спре с ракетните офанзиви против Израел
Европейски Съюз: Газа да спре с ракетните офанзиви против Израел

Примирие в Близкия изток

Израелските военни подчертаха, че Хамас е виновен за нападенията . Тази заран са били атакувани обекти на Палестински ислямистки джихад.

През последните дни пораства напрежението в Близкия изток.

В неделя вечерта ракета от линията Газа удари жилищна постройка в селището Мишмерет в Израел. В резултат на това седем души бяха ранени. Израелските военни означиха, че ракетата е изстреляна от позициите на Хамас покрай град Рафа.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че ще последва " решителна реакция ". Той прекъсна и визитата си в Съединени американски щати, което трябваше да продължи до 27 март.

Армията на Тел Авив стартира да нанася удари по цели на Хамас в линията Газа . Израел също по този начин затвори контролно-пропускателните пунктове Ерез и Керем Шалом на границата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР