Радикалното палестинско движение Хамас ще ликвидира военното си крило след

...
Радикалното палестинско движение Хамас ще ликвидира военното си крило след
Коментари Харесай

Хамас ще ликвидира военното си крило, ако се създаде независима палестинска държава

Радикалното палестинско придвижване " Хамас " ще ликвидира военното си крило след основаването на самостоятелна страна Палестина и ще продължи да работи като политическа партия. Това съобщи турският външен министър Хакан Фидан в Катар, предава турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Фидан приказва нощес на взаимна конференция с катарския министър председател и министър на външните работи шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани, осведоми Българска телеграфна агенция. Турският външен министър се срещна в Катар и с водача на палестинската ислямистка формация „ Хамас “ Исмаил Хания. 

" Хамас " ме осведомиха, че са съгласни след основаването на палестинска страна в границите от 1967 година да разформироват военното си крило, тъй че " Хамас " ще продължи да съществува единствено като политическа партия. Смятам, че това е доста значим сигнал към интернационалната общественост за предприемане на стъпка към основаването на палестинска страна ", сподели Фидан.



Хакан Фидан

Разговорите сред Фидан и Хания се организираха преди идното посещаване на Хания в Турция. Очаква се турският президент Реджеп Тайип Ердоган да се срещне с него в Истанбул на 20 април.

Турция и нейните съседи не желаят външни страни да придвижват своите лични спорове в района, сподели още турският външен министър през вчерашния ден, представен от Анадолската организация. 

Повтаряме, че стъпките на Израел може да провокират районна война. Миналата седмица стана ясно, че сходен риск съществува, сподели той.

" Очевидно е, че израелският министър-председател Бенямин Нетаняху се пробва да въвлече района във война, с цел да си подсигурява властта ", добави Фидан.

Той също по този начин подлага на критика Израел за това, че по думите му „ представя Хамас като терористична организация - като ДАЕШ („ Ислямска страна “), а не като национално съпротивително придвижване ", показва Анадолската организация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР