Радикалното палестинско движение Хамас съобщи, че е изстреляло ракети по

...
Радикалното палестинско движение Хамас съобщи, че е изстреляло ракети по
Коментари Харесай

Хамас: Изстреляхме ракети срещу Тел Авив

Радикалното палестинско придвижване " Хамас " заяви, че е изстреляло ракети по посока на израелската столица Тел Авив от линията Газа, съобщи Франс прес.
Прочетете още
" Бригадите " Изедин ал Касем " (въоръженото крило на " Хамас " ) са изстреляли ракети по Тел Авив в отговор на израелските въздушни удари, взимащи под прицел цивилни в палестинските лагери " Ал Шати " и " Ал Джабалия ", се споделя в изказване на " Хамас ".

По-рано през днешния ден репортери на Франс прес оповестиха, че са станали очевидци на десетки израелски въздушни удари тази заран по посока на лагера " Ал Шати " и в северната част на линията Газа.

Същевременно израелски боен представител заяви, че минимум 220 израелски военнослужещи са измежду над 1200-те израелски жертви на нападението на " Хамас " по Израел, осъществено през уикенда, съобщи Ройтерс.

В отговор на тази офанзива Израел предприе въздушни удари по линията Газа. При един от тези удари бе премахнат следващ почитан член на " Хамас ", оповестява пресслужбата на израелските сили. Ликвидиранията е Мохамад Абу Шамала, отговарял за военноморските сили на терористите от " Хамас ". Жилището му в линията Газа е било превърнато в склад за предпазване на муниции, които след това са били употребявани за терористични актове против Израел.

Израелските военни се приготвят за възможна сухопътна интервенция в линията Газа, само че политическото управление на страната към момента не е решило дали да я предприеме, съобщи Асошиейетед прес, като се базира на подполковник Ричард Хеч, представител на израелските военни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР