Радикалното палестинско движение Хамас не предостави материални доказателства за ракетния

...
Радикалното палестинско движение Хамас не предостави материални доказателства за ракетния
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: Хамас не представи доказателства за удара по болницата

Радикалното палестинско придвижване Хамас не даде материални доказателства за ракетния удар по болница в Газа, като изясни, че ракетата се е „ изпарила “. Представители на придвижването предложиха да дойдат и да проучат всичко въз основа на доказателствата, с които разполагат, заяви.

Журналистите на изданието поискали от представители на придвижването да дават всички налични доказателства за това, че ракетата в действителност е блъснала болничното заведение. " Ракетата се разтвори като сол във вода. Изпари се. Нищо не остана ", сподели представителят на Хамас Гази Хамад пред вестника в отговор на питане.

На собствен ред ръководителят на медийната работа на Хамас Салама Мааруф сподели пред " Ню Йорк Таймс ", че те самите „ могат да дойдат, да проучат и да схванат всичко въз основа на доказателствата, които имаме “. „ Кой споделя, че би трябвало да предоставяме фрагменти от всяка ракета, която убива нашите хора? - добави тя.

Както написа " Ню Йорк Таймс ", международните медии разпространиха новината за офанзивата против болница в Газа незабавно откакто тя беше обявена от медийните източници на Газа. Израел отхвърли данните на съперника, само че те бяха подкрепени от арабските страни. След няколко дни управляващите в Газа трансформираха версията си за случилото се. Първоначално представители на Газа и Хамас твърдяха, че ударът е умъртвил сред 500 и 833 души, в този момент най-често цитираната цифра е 471 починали. Взривът, както се оказа, не е избухнал в самата болница, а на паркинга ѝ, показва вестникът.

Вестникът отбелязва, че Израел упрекна за детонацията групировката " Ислямски джихад ", която, съгласно него, е изстреляла ракета, която по-късно се е отклонила от курса и е блъснала цивилна цел. Израелската страна отхвърли настояванията на публицисти за даване на данни за интервенциите, осъществени по време на детонацията в региона на болничното заведение. Също по този начин израелски представители не оповестиха пред вестника въз основа на какво видео трансферират отговорността за детонацията на палестинската формация. " Направихме неточности, няма да отрека това. Но не неточности от подобен мащаб ", сподели Мусаб ал-Бреймм, представител на " Ислямски джихад ", пред изданието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР