Радикалният мюсюлмански проповедник Анджем Чудари излезе от лондонски затвор предсрочно,

...
Радикалният мюсюлмански проповедник Анджем Чудари излезе от лондонски затвор предсрочно,
Коментари Харесай

Извадиха ислямистки топпроповедник от лондонски затвор

Радикалният мюсюлмански просветител Анджем Чудари излезе от лондонски затвор предварително, съобщи Би Би Си.

Ислямисткият духовник, който през 2016 година получи присъда от пет години отнемане от независимост по Закона за битка против тероризма, бе изваден от място за изтърпяване на наказванията в източната част на английската столица. Той под засилена полицейска защита бе закаран в хостел, в който живеят хора с условни присъди.

Чудари подписа договорка с управляващите. Той против освобождението си се задължи да не проповядва и да не посещава избрани джамии, да не напуща територията на Обединеното кралство, в съглашението също е включена идея, съгласно която всичките контакти на 51-годишния мъж (физически, телефонни и през интернет) да бъдат одобрявани от английските специфични служби. При нарушаване на едно или повече условия той ще се върне в пандиза за доизлежаване на присъдата си до 2021 година, която може да бъде удължена с още пет години.

Радикалният просветител стана обект на следствие през 2013 година Тогава той назова убийците на английския боец Ли Ригби - Муджахид Абу Хамза и Исмаил Ибн Абдулаи герои. Чудари излежаваше присъдата си в затвор в региона "Уулуич ", лондонският квартал, където бе заклан Ригби.

Британският в. "Дейли мейл " насочи остри рецензии към управляващите поради стартирането на проповедника. Свободата на терориста ще коства на данъкоплатците 2 милиарда паунда, написа изданието в заглавие. Премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей отбрани съглашението. "Хората, които са подхванали тази мярка, са експерти ", съобщи тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР