Радиационен облак няма да мине над България. Това успокои директорът

...
Радиационен облак няма да мине над България. Това успокои директорът
Коментари Харесай

Няма радиация над територията на България

Радиационен облак няма да мине над България. Това успокои шефът на Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов на брифинг пред публицисти и на въпроси свързани с заплахите след гърмежа край Архангелск, Русия.

Всеки ден се следи радиационният гама-фон на територията на страната. Сред институциите, които дават отговор директно за следенето са Министерство на вътрешните работи (МВР), Министерство на околната среда и водите (МОСВ), Институтът за нуклеарна сигурност към Българска академия на науките, Министерство на здравеопазването и АЕЦ "Козлодуй ".

Главен комисар Николов увери, че няма повишение на гама декор нормите на територията на страна и в Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " не са получавали от прилежащи страни данни за увеличена радиация.

От своя страна старши комисар Красимир Шотаров уточни, че на всеки 5 години се организират образования за произшествия към АЕЦ "Козлодуй ". Предвижда се през месец ноември през актуалната година да се организира образователна проява на всички сюжети при възможен случай, като ще се включат и реакциите за сигурност на цялото население при повреди.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР