Радев започна с критики, че преговорите не са се случили

...
Радев започна с критики, че преговорите не са се случили
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Започнаха консултациите на ГЕРБ-СДС при президента

Радев стартира с рецензии, че договарянията не са се случили много по-рано, поради че от дълго време е известна датата на ротацията. Той попита представителите на ГЕБР далии са подготвени сформиране на кабинет, имат ли други варианти при положение на неуспех на договарянията с ПП-ДБ. Попита и дали биха търсили друго болшинство. 

Консултациите с ГЕРБ-СДС се случват след двудневни интензивни договаряния с некоалиционните им сътрудници ПП-ДБ, резултатът от които обаче остана незнаен. От двете партии съзнателно резервираха безмълвие. Единственото, което разяснява пред медиите един от членовете на договарящия екип на ГЕРБ - Деница Сачева, бе, че " диалозите са градивни ", или най-малко до през вчерашния ден преди обед. От триумфа на договарянията зависи дали ще се резервира ротационният принцип на ръководство на страната, а на премиерското място седне Мария Габриел. Разпределението на министерски кресла и регулатори обаче се трансфораха в ябълка на раздора доста преди днешните съвещания, както и полагането на подписи под документ за взаимно ръководство. 

Освен с ГЕРБ-СДС през днешния ден президентът Румен Радев ще се срещне и с представители на парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България " от 11:30 ч.. От 14:00 ч. на Дондуков 2 ще отидат представители на парламентарната група на " Движение за права и свободи ".

Утре (12 март - вторник) президентът ще се срещне с представители на парламентарната група на " Възраждане " от 9:30 ч., на " Българска социалистическа партия за България " - от 11:30 часа, и на " ИТН " - от 14:00 часа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР