Радев вече мисли за служебен кабинет. Въпросът не е само

...
Радев вече мисли за служебен кабинет. Въпросът не е само
Коментари Харесай

Стратегът на Радев: Президентът вече мисли за служебен кабинет

Радев към този момент мисли за длъжностен кабинет. Въпросът не е единствено в листата с имената, а какви задания ще би трябвало да свърши той. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия шефът на Стратегическия съвет към президентството Александър Маринов.

Според Маринов даже новия кабинет на Асен Василев да мине, ще има компликации, ще има доста опасности, в това число във връзка с електоралната си поддръжка. Затова партиите ще би трябвало да си дават сметка по какъв начин тяхното присъединяване в ръководството ще се отрази на тяхното явяване на изборите. Той обаче не мисли, че този кабинет ще се задържи дълго, по-скоро ще има предварителни избори.

Очаквам с неспокойствие да видя съответните цели и индикатори на тази краткосрочна стратегия на кабинета „ Василев “. Защото 6 месеца са и доста, и малко, според от това, което желаят да реализират. На нас обаче не ни е нужно държавно управление непременно. Още повече, че с този метод и формула – възможностите са минимални да имаме резистентен кабинет. Освен това, би трябвало да се гласоподават избрани закони – това допуска да се търси по-широко съгласие. Може би това е замисълът на Василев, разяснява стратегът на Радев.

Той е безапелационен, че в случай че не успее да се сформира държавно управление с първия мандат, възможностите това да се случи с третия мандат, без значение кой ще го получи, клонят към нула.

Що се отнася до идващия парламент – той няма да бъде по- постоянен, ще премине през нови турбуленции и това ще бъде муден и непосилен развой.

Вероятно ще има разбърквания. Може би единствено „ Възраждане “ ще усъвършенства резултата си. Няма да е чудно в случай че идващият парламент бъде още по-фрагментиран. (…) Затова е нужно да се подпише един политически пакт, в който да бъдат сложени няколко котви, които да държат политическата класа, счита Маринов.

Шефът на Стратегическия съвет при президентството разяснява и проблема с оповестените за нон грата 70 съветски дипломати.

Алгоритъмът по изгонването на съветските дипломати не е бил правилен…Няма по какъв начин президентът да излъже, тъй като това може да се потвърди. (…) Става дума за описи с имена, а не за действия, които са правили. Но съм смутен от метода, по който се взимат сходни съществени решения. Въпросът е това да е безапелационно и с доказателства, а не от тях да се търсят някакви влиятелни изгоди.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР