Радев: Управляващите партии нямат нужда от субсидиите, те засягат опозицията

...
Радев: Управляващите партии нямат нужда от субсидиите, те засягат опозицията
Коментари Харесай

Радев: Управляващите партии нямат нужда от субсидиите, те засягат опозицията

Радев: Управляващите партии нямат потребност от дотациите, те засягат опозицията Виждате, че в България ръководещите партии нямат потребност от дотации, те се финансират непосредствено от властта и даже не се крият, разяснява пред публицисти президентът Румен Радев във връзка предлагането на държавното управление за понижаване на партийната дотация от 11 на 1 лев за получен автентичен глас от 1 юли до края на годината.

Субсидиите касаят най-много съществуването на опозицията, тъй че едно такова решение задушава опозицията тъкмо преди локалните избори, уточни той.

Силно се надявам, че партиите ще намерят добър баланс сред техните лични ползи и ползите на обществото, сподели президентът. Но, съгласно Радев, огромният проблем напълно не е размерът на дотацията, а да има механизъм, който да третира еднообразно партиите във връзка с финансирането.

Държавният глава прикани да се спре със спекулациите, че президентът стопира Автомагистрала " Хемус " и инфраструктурното развиване на страната. Това е извънредно неточно, уточни той. Радев акцентира, че ветото му върху измененията в Закона за държавната благосъстоятелност и последвалото сезиране на Конституционния съд не се отнася за автомагистрали, скоростни пътища, газопроводи, жп линии и така нататък, т.е. за националните обекти.

Президентът разяснява настоящи тематики пред медиите след присъединяване си в откриването на Шестия международен конгрес на осведомителните организации в София.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР