Радев: Сигурността днес се гарантира с изграждане на способности В

...
Радев: Сигурността днес се гарантира с изграждане на способности В
Коментари Харесай

Радев: Сигурността днес се гарантира с изграждане на способности

Радев: Сигурността през днешния ден се подсигурява с създаване на качества " В този динамичен и все по-несигурен свят сигурността се подсигурява с създаване на качества - това е и нашата съществена задача като съдружници ". Това сподели президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев след визитата си в щаба на Съюзното военноморско командване на НАТО - Marcom в Нортууд, където се възнамеряват и управляват всички морски действия на Алианса. Радев организира среща с командира на Marcom вицеадмирал Клайв Джонстън.
 Румен Радев в Нортууд Президентство
" Това, което се прави тук, като събиране и консолидиране на информация в действително време, е внушително ", разяснява българският държавен глава. Радев и Джонстън са разискали хода на интервенцията " Морски пазач " ( " Sea Guardian " ) в Средиземно море. " Много значима беше оценката, която се дава на България за дейното годишно присъединяване в тази интервенция с един транспортен съд, както и присъединяване на България в непрекъснатите военноморски групи ", уточни президентът.

 
" Със удовлетворение констатирахме и чудесно извършеното и проведено национално военноморско обучение с интернационално присъединяване през 2018 година Планирано, проведено и ръководено от офицери и командири от българските военноморски сили. Това обучение става все по-притегателно за нашите сътрудници, съдружници, защото на него има опция да се отработват по извънредно добър метод сюжети на интервенции по морска сигурност с превъзмогване на рецесии ", сподели още Румен Радев.
 Румен Радев в Нортууд Президентство-->
" Искам да подчертая голямата оценка, която и вицеадмирал Джонстън даде на нашите офицери, назначени на интернационалните длъжности. Тук те получават опит, с който, когато се върнат, ще можем да имаме доста по-голяма съгласуемост на нашите военноморски сили ", добави още президентът Радев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР