Радев продуцира подмолно свалянето на правителството в синхрон с ГЕРБ

...
Радев продуцира подмолно свалянето на правителството в синхрон с ГЕРБ
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Радев продуцира свалянето на правителството

Радев продуцира тайно свалянето на държавното управление в синхрон с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това е мнението на Калоян Методиев, политолог и шеф на кабинета на вицепремиера в оставка Корнелия Нинова

Според Методиев виновността на президента Радев е, че от първия месец дружно с вицепрезидентът Илияна Йотова са почнали канонада против държавното управление.

По две съществени линии. Едната, че продаваме оръжия за Украйна и по тематиката за Република Северна Македония. " Обърках се какво желае президентът. Вървяха като офанзива против държавното управление с концепцията да се срути доверието. " А с откровени неистини, по думите на Методиев, а като образец даде рецензиите от президентството за обществената политика на държавното управление.

ГЕРБ и Движение за права и свободи работят във синхрон с Радев, твърди също Методиев и означи: за последните два месеца Радев върви в общини, в които кметовете са от ГЕРБ. Посрещат го посрещан с самун и сол от кметове на ГЕРБ - четири пъти в Пловдив, в Ловеч, във Велико Търново. Носят го на ръце кметове, които преди не го посрещаха. Не стопираха да клатят държавното управление, уточни Методиев.

Според него президентът цели да държи властта в страната, умишлено и целеустремено предизвиквайки безпорядък, с цел да ръководи чрез поредност от служебни държавни управления - институция, която я няма на никое място по света. Методиев дефинира " Възраждане " като " дъщерна компания на ГЕРБ "

В момента, в който беше формирана обединението от четири разнообразни субекта с доста комплицирана задача, да се успокои страната, стопанската система. При такава структура всеки има своите цели, само че се вършат взаимни отстъпки. Трябва разговор, би трябвало да се търсят общите тематики, не тези, които ни разделят, добави още той.

На този декор обаче съгласно Методиев не може еднолично да се взимат решения от министър-председателя и разкритикува метода, по който е обявено изгонването на съветски дипломати. Освен това би трябвало да се направи преценка за едно такова огромно деяние, от което ще страдат освен дипломатическите връзки, само че и стопанската система, туризма.

" Не сме султанат. Трябва разговор и консенсус. Към днешна дата с възможен излъчен министър председател Кирил Петков от " Продължаваме промяната " предвид на събитията от нощес (б.р. изгонването на 70 съветски дипломати) няма по какъв начин да се продължат диалозите " сподели още политологът.

Правителство без Кирил Петков би посочило стремежи, които биха посочили воля. Това демонстрира, че може да има държавно управление в този парламент, разяснява още Методиев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР