Радев призова за радиомълчание докато тече работата на комисията за

...
Радев призова за радиомълчание докато тече работата на комисията за
Коментари Харесай

Радев призова за радиомълчание докато тече работата на комисията за нов боен самолет

Радев прикани за радиомълчание до момента в който тече работата на комисията за нов военен аероплан
Президентът Румен Радев прикани и министър председателят, министрите и народните представители да запазят радиомълчание до момента в който тече работата на междуведомствената комисия за нов вид военен аероплан, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На 1 октомври в Министерството на защитата бяха оповестени предложенията на три страни – Съединени американски щати, Швеция и Италия, за доставка на нов вид военен аероплан. Съгласно процедурата предложенията бяха отворени по реда на тяхното приемане от командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, който е ръководител на взаимната междуведомствена група за работа по плана. Първите две постъпили оферти бяха на Съединени американски щати – надлежно за нов F-18 и нов F-16, третото предложение е на Швеция - за нов „ Gripen “, и четвъртото - на Италия за използван „ Eurofighter “. След това назначената от министър-председателя взаимна работна група стартира работа по разбор на предложенията считано от 2 октомври. След привършване на разбора политико-военна направляваща група, назначена със заповед на министър-председателя, ще организира диалози с страните по направените от тях предложения за възстановяване на предложенията. Работата на политико-военната направляваща група ще приключи с систематизирано предложение към министъра на защитата, което ще бъде импортирано в Министерския съвет за взимане на политическо решение за реализация на плана.

„ В авиацията има един доста прекрасен термин - радиомълчание. Аз приканвам и министър председателят, и министрите, и народните представители да запазят радиомълчание до момента в който тече работата на междуведомствената комисия. Нека покажем, че сме цивилизована страна и бистрота, обективност, равнопоставеност не са празни приказки “, сподели през днешния ден президентът и висш главнокомандващ.

Пред паметника на българския авиатор до постройката на Народното събрание той одобри почетния часовой по случай Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили. Президентът сервира венци пред Паметника на българския авиатор. На 16 октомври означаваме Празника на авиацията и Военновъздушните сили и 106-ата годишнина от първия военен полет.

Помолен за коментар за положението на българските Военновъздушни сили в навечерието на празника, президентът пожела на всички хора със сини пагони доста здраве, доста сили, сила и религия. „ Вярва за едно по-добро бъдеще на българските Военновъздушни сили, което те заслужават. Бъдеще, в което нашите прелестни летци и авиационни експерти ще могат да разпрострат своите качества, тъй като българските Военновъздушни сили не са единствено стожер на националната сигурност, те са извор и потвърдена школа по родолюбие, национализъм, чест и достолепие “, сподели президентът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР