Радев посочи, че е логично правителство да се сформира още

...
Радев посочи, че е логично правителство да се сформира още
Коментари Харесай

Румен Радев връчва на 15 май първия мандат на ГЕРБ-СДС

Радев уточни, че е разумно държавно управление да се образува още с първия мандат, тъй като тогава вероятността е най-голяма. И разяснява, че не е добре партиите да обвързват политическия развой сега с локалните избори.

В коментар на опцията за възможен експертен кабинет, президентът призна, че към такава формула все още има неизясненост. " Големият въпрос е кой ще застане с политическа отговорност зад него ", счита Радев.

Той още веднъж напомни, че рискуваме приемането на доста значими закони и усвояването на средствата по Плана за възобновяване и резистентност, в случай че не успеем да съставим постоянно държавно управление.

" Рискуваме бюджета и доста значимите закони да не бъдат признати. Това значи България да загуби не просто пари, а опция за ускорение на промяната и модернизацията в стрнаната ", разяснява президентът. По думите му, в случай че стигнем още веднъж до предварителни избори, " огромният риск е от още по-малка изборна интензивност и това значи към този момент доста ниска посланичество " в Народното събрание.

Попитан за размяната на задочни реплики сред основния прокурор Иван Гешев и неговия заместител Борислав Сарафов във връзка покушението и дали децата са били в колата, или не, президентът отхвърли да разяснява в елементи.

" Няма да разясня разговорите сред висши магистрати, само че е значимо час по-скоро да се открият както причинителите, по този начин и уредниците. Има нещо по-важно от самия случай - това е, че българите чакат най-сетне прокуратурата да се заеме с корупцията ", съобщи Румен Радев.

Според него това е доста по-тревожно от това посягане. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР