Радев отправи първото си послание пред 47-ото НС, в което

...
Радев отправи първото си послание пред 47-ото НС, в което
Коментари Харесай

Радев посъветва НС: да разгледа проектобюджета на служебния кабинет

Радев насочи първото си обръщение пред 47-ото Народно събрание, в което посъветва националните избранници да внимават в избора на външен министър

„ Надеждите към новото Народно събрание са големи, а залогът- съдбоносен. Нека преди да изговорим първите си думи да осмислим задачата, която българските жители ни разпоредиха. За първи в границите на година формираме три национални събрания. Предходните имаха къс живот, чуха се неуместни истини от тази естрада, само че това, в което те не се съумяха е да образуват работещо държавно управление “, сподели първоначално Радев. 

„ Нашето общество към момента търси излаз от корупционното статукво, само че то сподели „ не ” на превзетата страна и на реставрирането на авторитаризма. Време е за народен консенсус, който да съдържа значими цели ”, сподели още президентът.

„ Нужен ни е политически консенсус от нуждата на стабилно, реформистко и обществено ръководство. Необходимо е, тъй като народа не може да понесе нови избори посред зимата. Приветствам почналите диалози сред евентуалните сътрудници за едно бъдещо ръководство. Вие сте призваните да вдъхнете нов живот на парламентарния надзор, който беше лишен през последните години, да върнете жителите в ръководството. Ние не можем повече да допуснем пилеене на историческо време, нито да бъдем подвластни на популизма и лъжата, а обществото ни чака най-накрая актуализация на изборните описи “, сподели Радев.

Той съобщи, че за дълготраен парламент трябвал ремонт на прокурорския чадър над корупционните схеми.

Радев изиска още бързи законопроекти за справяне със обществената рецесия и коронавирус рецесията. Той предложи на депутатите да прегледат проектобюджета на служебното му държавно управление и не спести рекламата си. 

Президентът не се посвени да посъветва бъдещата коалиция да внимава при издигането на външен министър, като загатна, че са нужни хора с опит в кариерата, тъй като ще би трябвало да се взимат значими решения и той е постоянно подготвен да помогне.

„ Вярвам, че този парламент, най-младият до в този момент има потенциал да върне доверието в институцията и ви искам триумф във вашата високо виновна задача “, приключи Румен Радев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР