Радев и правителството вече се заяждат с цитати от Гьоте. Той

...
Радев и правителството вече се заяждат с цитати от Гьоте.
Той
Коментари Харесай

Гьоте, Гьоте, ваймарска тикво!

Радев и държавното управление към този момент се заяждат с цитати от Гьоте.

Той завалията доста нещо е изписал, та е напълнил цитатниците до капаците!

Как използват наследството на великия ваймарец нашите държавни мъже? 

За Деня на медика президентът посети " Пирогов ", откъдето направи политическо изказване, което в обобщение звучи по този начин: А пък знаете ли, Гьоте е споделил, че Борисов е тиква по нанадолнището!

В отговор незабавно се свика ексклузивен брифинг на държавния щаб, където Томислав Дончев репликира: Всъщност Гьоте е споделил Радев да си гледа работата!

Като цяло, щабните лъвове през днешния ден го удариха на импресионизъм.

***

На тоя импровизиран ексклузивен брифинг Дончев от самото начало повтаряше, че не е отдаден на президента и не е призован поради него - и несъмнено най-вече приказва за тази точно персона. В сардоничен припадък Дончев направи на салата президента с два цитата от Гьоте и един, за който сподели, че му е хрумнал, само че няма да го каже! Към това прибави дълго есе за несгодите на казармения живот и какъв брой пагубно са се отразили на общото положение на президента. 

Генерал Годжи още не е политическо животно и не пускаше стрели към президентството, ала трогна и разплака цяла България с две художествени творби - свои! Не като Дончев и Радев, дето зубрят цитатници. 

Генералът разплака цяла България със Сказание за Бабата донор , дето си дала пенсията за битка с короната - Генералътказа, че съгласно него размерът няма значение, значим е жестът и добрината. Когато още веднъж взе думата по-късно, той импровизира и прочувствен монолог за най-тежкия род в неговата специалност -  Преброяването на труповете.

Няколко пъти генералът повтори, държейки под друг ъгъл очлата си: Труповете не могат да се скрият!

***

...Младият Вертер налапа дулото, намерения и се отхвърли. 

" Има и по-зле от мен " , успокои се разколебаният самоубиец. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР