Радев: Гласуването в македонския парламент е началото на пътя за

...
Радев: Гласуването в македонския парламент е началото на пътя за
Коментари Харесай

Радев: Гласуването в македонския парламент е началото на пътя за още по-голямо сближаване помежду ни

Радев: Гласуването в македонския парламент е началото на пътя за още по-голямо доближаване посред ни
Българският президент Румен Радев приветства политическа храброст, водачество и държавническа отговорност, които водят към доближаване сред България и Македония. Според него гласуването на измененията в македонската конституция са единствено началото на веднъж, който би трябвало да докара до още по-голяма непосредственост сред нас.

"Резултатът от извършеното на 19 октомври 2018 година гласоподаване в Народното събрание е значима стъпка за Република Македония по един дълъг исторически път. Той би трябвало да докара до още по-голяма непосредственост сред нашите две страни на правилата на другарството, добросъседството и сътрудничеството", показва българският държавен глава.

"Перспективите за развиване на двустранните ни връзки и изчистването им от идеологическите наслоения от близкото минало са от извънредно значение за затвърждаване на поддръжката на Република България за интеграцията на Република Македония в Европейския съюз и НАТО. Приветствам всички прояви на политическа храброст, водачество и държавническа отговорност, които водят към доближаване сред нашите две държави", се споделя в изказването на президента Радев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР