Радев е преди всичко гражданин, не е бил политик. При

...
Радев е преди всичко гражданин, не е бил политик. При
Коментари Харесай

Политологът Кънчо Стойчев: Фантастика е да твърдим, че няма правителство и ходим на избори заради президента

" Радев е на първо място жител, не е бил политик. При него водещото е гражданската позиция. Има право да си каже мнението. Фантастика е да твърдим, че няма държавно управление и вървим на избори поради президента ". Това сподели политологът Кънчо Стойчев в " Здравей, България ".

Според него в записа на Радостин Василев се вижда надменност и нелепост при обсъжданите тематики.

" Поразителен е цинизмът, политиката и морал мъчно се съчетават. Няма една дума за българския народ и най-важните задания за страната. Говори се за технологията на ръководство - външната, а не съдържателната страна. ПП изгубиха властта още веднъж по този начин - със главозамайване и надменност, чудя се за какво вършат отново същото ", разяснява той.

От своя страна Петромир Кънчев от " Правосъдие за всеки " счита, че президентът има опция да показва политическа позиция.

" Различно е когато притискаш мандатоносителя да не осъществя мандата. За последните 2 години има към 18 процедури по връчване на мандат. Радев упрекваше политическата система, че не може да генерира власт и държавно управление. Сега афишира война на цялата партийна система, виждаме опълчване с партиите като цяло. На него му се услади цялата власт, ръководството през служебни държавни управления му хареса. Той има интерес длъжностен кабинет да провежда локалните избори. Пример е това, че " Левицата " беше подкрепена от регионалните шефове, което подсказва неговите стремежи ", уточни той. 

По думите му в случай че пропадне опцията за кабинет с втория мандат, отиваме към предварителен избор. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР