Радев е фалшив герой. Това обяви пред БНТ кандидатът за

...
Радев е фалшив герой. Това обяви пред БНТ кандидатът за
Коментари Харесай

Лозан Панов: Радев е фалшив герой

" Радев е подправен воин ". Това разгласи пред Българска национална телевизия претендентът за президент Лозан Панов. Той подлага на критика остро държанието на президента по време на митингите от предишното лято. Панов даже се усъмни дали Радев е " стойностна персона ". И акцентира: " Един президент би трябвало да има като свое кредо ползата на народа, а не своя персонален ".

По мотив оповестената от Томислав Дончев позиция, че ГЕРБ ще поддържа Панов, в случай че проф. Герджиков не стигне до балотаж, Панов отговори: " Не знам за какво ГЕРБ поставя своя претендент на трето място ". И добави: " Така да се местят хората като пешки на шахматната дъска, е обидно ".

" Оглавявах Върховен касационен съд 7 години - на върха на една такава система ветровете са доста мощни, само че не ме прекършиха. Съвсем разумно е, когато си се борил за една идея, тя да стане твое кредо. Г-н Иван Гешев мина като торнадо през правосъдната система. Трябва да покажем за какво е нужна смяна ". Така стимулира впускането си в политическата борба ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов в предаването „ Още от деня “.

„ Смятам, че характерът, който съм проявявал във Върховен касационен съд, мога да ползвам и като президент на Република България “, акцентира той. И добави, че Президентската институция може да бъде управлявана от човек с темперамент.

„ Когато се избираше основен прокурор, президентът в началото не подписа указа с претекста, че борбата има единствено един претендент, само че по-късно го направи. Говорим за силата на институцията и това дали президентът е стойностна персона? Аз не бих подписал този декрет, тъй като Иван Гешев не има качествата да е основен прокурор. Един президент би трябвало да има като свое кредо ползата на народа, а не своя персонален. Той трябваше да брани народа от един подобен основен прокурор, само че не го направи “, изясни Панов.

„ Решенията, които съм взимал, са били с концепцията дали ще са положителни за Върховен касационен съд, а не за мен персонално “, увери ръководителят на Върховен касационен съд.

„ Съдебната система е дадена на концесия на Движение за права и свободи от Бойко Борисов. Проблемът с Иван Гешев е личностен и систематичен. Затова се обръщам към господин Борисов: „ Бъдете почтен със своите гласоподаватели. Не предавайте президентската институция на Движение за права и свободи. Бъдете честен “, прикани той някогашния министър-председател.

Съдебната система оказва помощ на това да сме най-бедните. Бедността се дължи на доста фактори, само че превзетата страна се дължи на това, че правосъдната система е разрешила това да се случи “, счита юристът.

На въпрос дали ще чертае разграничителни линии, Лозан Панов съобщи: „ Преди година и половина се говореше за корупция, неефективна правосъдна система и тези, които стоят зад Иван Гешев му дадоха заповед да нападна президентството. Последва естествен яд на хората и президентът с вдигнатия пестник. Тогава аз не желаех да вземам участие, с цел да не вземам участие в основаването на един подправен воин “, сподели още Лозан Панов.

На въпрос дали има поради президента Радев, Панов отговори: " Да, имам поради президента Радев ".

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР