Радев беше избран като генерал от НАТО за президент. Сега

...
Радев беше избран като генерал от НАТО за президент. Сега
Коментари Харесай

Иво Мирчев: Радев свали натовския камуфлаж и остана по руска рубашка

Радев беше определен като „ военачалник от НАТО " за президент. Сега смъкна натовския камуфлаж и виждаме съветската му рубашка. Това сподели пред bTV националният представител от „ Продължаваме промяната – Демократична България " Ивайло Мирчев.

„ Николай Денков и Мария Габриел се оправят сносно с ръководството. Нямам никакво подозрение, че тя ще бъде идващия министър председател. Не мисля, че някой мисли за нещо такова. Имаме проект, работим по него “, уточни Мирчев. 

„ Постигнатото с Шенген е заслуга и на Денков, и на Мария Габриел. От 2011 година отговаряме механически за критериите за Шенген, само че не влязохме в Шенген. По-скоро ще се случи влизането в Шенген по въздух “, добави той.

„ По-въздух – да, само че не против мигранти. Резонно е увеличение на чиновниците на Frontex по границата. Важно е да имаме ясна дата на приемане и по суша. Ще желаеме това да бъде през 2024 година. Това ще бъдат и нашите цели. Всички сили в договарянията са в тази посока “, изясни депутатът.

„ Четири дни преди Коледа би трябвало да сме завършили с Конституцията. Като президент Радев разгласи преди две години, че има подготвена Конституция и оферти за промени и ще ги покаже пред Народното събрание. Той явно няма такива. Това се употребява като мотив – какъв е бил рейтингът на Народното събрание. Той е подобен от 30 години. Радев беше определен като „ военачалник от НАТО “ за президент. Сега смъкна натовския камуфлаж и виждаме съветската му рубашка. С измененията в Конституцията желаеме да прекратим опцията един човек да преправя курса на страната, както това свършиха служебните държавни управления на президента “, акцентира Ивайло Мирчев.

Според него главните решения би трябвало да бъдат взимани в Народното събрание.

„ Не сме тук да се сърдим. ДАНС не работи по никакъв метод във връзка с съветското въздействие. В момента се стопират следствия, ориентирани към съветското въздействие. Това не е добре. Това е причина да желаеме да реформираме службите “, разяснява депутатът от ПП-ДБ.

„ В момента регулаторите са подвластни от политици. Партиите би трябвало да имат глас при назначение на хората в регулаторите, само че не да бъдат назначавани партийци, а с цел да споделят – този става и този не става. Трудно е, когато забележим един претендент, че си е взел апартамент в центъра на София за 30 хиляди лв., ни е мъчно да повярваме, че когато стартира да ръководи в НЗОК, ще има правилен метод. Затова е отговорността на партиите. Партиите ще понесат отговорност, че самостоятелни експерти ще влязат там “, сподели още Ивайло Мирчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР