Радар-детектор, който е позволен за използване у нас, може да

...
Радар-детектор, който е позволен за използване у нас, може да
Коментари Харесай

Важен трик за всички шофьори!

Радар-детектор, който е разрешен за потребление у нас, може да избави всеки лидер от новите суперкамери на КАТ, които ще проработят за Коледа. За разлика от триногите новите суперустройства работят на правилото на така наречен резултат на Доплер и сигналът им се улавя от детекторите в колите.

Това признаха от управлението на " Пътна полиция ", написа " Телеграф ". Радарите на Пътна полиция сега се тестват и до Коледа се чака да стартират да наблюдават от придвижване и на място за превишена скорост, липса на " Гражданска отговорност ", търсени и оперативно забавни за Министерство на вътрешните работи коли, оповестиха от управлението на КАТ.

Устройствата на КАТ могат да се засичат от радар-детектори, защото работят на така наречен резултат на Доплер. " Това значи, че антената непрестанно излъчва ВЧ сигнал с известна вълнова дължина (честотата на предаване) и го прихваща след отразяването ", прецизираха от управлението на " Пътна полиция ". Нарушението автоматизирано се записва и съхранява като обособен файл. По същия метод работят всичките 148 мобилни камери на КАТ.

" Както при тях, по този начин и при тези 23 устройства радар-детекторът ще предизвестява водачите, че до броени секунди разстояние има възможност, в случай че са в нарушаване, да бъдат снимани и по-късно санкционирани ", прецизираха от " Пътна полиция ". В левия низък ъгъл под предния регистрационен номер на всяка от патрулките със суперкамери има радарен датчик, който разчита какво написа на всяка табела на возило, с което колата на КАТ се разминава.

На екран в купето униформените схващат незабавно дали лидерът е в нарушаване. Ако е по този начин, камерата на покрива на колата прави фотография и се издава глоба. " Дори агресивното държание на пътя ще се снима и служителите на реда ще стопират на място такива водачи ", посочи шефът на " Пътна полиция " комисар Росен Рапчев./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР