Радан Кънев от Демократична България“ беше единственият български представител на

...
Радан Кънев от Демократична България“ беше единственият български представител на
Коментари Харесай

Радан Кънев: Урсула фон дер Лайен е недопустим и изцяло грешен компромис на ЕНП

Радан Кънев от „ Демократична България “ беше единственият български представител на ЕНП, който гласоподава срещу избора на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейска комисия. Защо и какви са неговите цели оттук насетне като евродепутат - вижте отговорите в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

Не можеш да обещаеш всичко на всички - по този начин Кънев разяснява претекстовете си да гласоподава против избора на Урсула фон дер Лайен за поста ръководител на Европейската комисия.

Например, беше обещана минимална европейска заплата - реалистично ли е това - попита риторично българският евродепутат.
Радан Кънев, евродепутат: Обещания като европейски обществен фонд, обща европейска осигуровка, климатична политика оттатък всички упоритости... Това са единствено пакет обещания, които костват трилиони. Изборът като претендент на Урсула фон дер Лайен е неприемлив и напълно неверен компромис на ЕНП.
Като член на комисията по околна среда в Европарламента, Радан Кънев разяснява, че в Европа има голям консенсус за ускорено понижаване на въглеродните квоти, тъй че България би трябвало да се приготви за доста мощен напън за метода, по който се отопляваме, по който караме, на първо място за метода, по който произвеждаме електричество.
Радан Кънев, евродепутат: Тази смяна ще се случи. Огромен % от европейските жители желаят Европа да бъде водач в политиката за климатичните промени.
Относно кандидатурата на Лаура Кьовеши за основен европейски прокурор, Кънев съобщи, че тя има голям опит и това, което е реализирано в Румъния като действителни производства и санкции, би трябвало да може да се случи и в съдилищата на България посредством европейско правораздаване.

За хакерската офанзива в Национална агенция за приходите, Кънев съобщи, че тя може би идва от среди, свързани с властта, с цел да разполагат безнаказано с цялата информация на българската нация. Това демонстрира, че гаранция за цифровата сигурност няма, добави евродепутатът.

По въпроса дали „ Демократична България “ ще поддържа Мая Манолова като възможен претендент на Българска социалистическа партия за кмет на София, Кънев беше безапелационен, че в никакъв случай партията му няма да поддържа претендент от аленото политическо пространство.

Вижте целия диалог във видеото!
 Реакцията в Германия след избора на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейска комисия Реакцията в Германия след избора на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейска комисия
Очаква се през днешния ден Урсула фон дер Лайен да съобщи поста си в министерството на защитата в Германия и изненадващо той да бъде стихотворец от водача на ХДС Анегр...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР