Радан Кънев, ФейсбукТова, което се случва в българската политика е

...
Радан Кънев, ФейсбукТова, което се случва в българската политика е
Коментари Харесай

Кънев: Черепа и Правителството си пишат по фейса и жълти медийни канали. Като мутренско семейство в развод

Радан Кънев, Facebook

" Това, което се случва в българската политика е непоносимо. Грозно и безконтролно.

Цяла Европа взема решение три въпроса от голямо значение за всеки жител, всяко семейство, всяко дружество, въпроси от голяма важност от здравето на родителите ни през днешния ден, та до благосъстоянието и качеството на живота на тези, които в този момент се раждат:

1. Мерките за живот със болестта, възобновяване на придвижването, търговията, туризма - без това да отприщи втора вълна.
Десетки, стотици, хрумвания и оферти, а и голям брой работещи решения към този момент са на масата. У нас те са непознати, даже не се разискват, а втората вълна чука на вратата...

2. Възстановяването на стопанската система, работните места, приходите.
Европейски Съюз разисква невиждан проект за икономическо възобновяване, проект с големи опасности и небивали благоприятни условия.
Всяка страна разисква националната си позиция по този проект и, паралелно с това, приготвя своя Национален оздравителен проект, спешен бюджет и цели за идващото десетилетие. Всяка, без България...

3. Модернизацията и трансформацията на стопанската система, капиталовия пакет на " Зелената договорка ", наваксването в международното съревнование по нови технологии от софтуера през енергетиката до автомобилостроенето, и на първо място - науката и образованието, икономическата, енергийна и стратегическа самостоятелност и сигурност на Европа и европейците.
Тук българското държавно управление даже не спи. То интензивно пъшка и се съпротивлява, ужасено от вероятността за съвременна стопанска система, образовани и самостоятелни жители.

Какво се случва у нас?

- Черепа и Правителството си пишат " по фейса ". Уточняват си обществено дългогодишните финансови взаимоотношения през жълти медийни канали, като мутренско семейство в бракоразвод.
- ГЕРБ и Българска социалистическа партия спорят кой е по-гъст със Златев и другите бизнес-матрьошки на прехода (нарочно не споделям " олигарси " - допуска се, че олигарсите имат някаква власт). Тъп въпрос - матрьошките постоянно са били с Българска комунистическа партия. През 2009 просто смениха БКП-то. Преди играеха шах с алената буржоазия, след това - белот с водачите й. Адаптация.
- Движение за права и свободи се чуди с кого да продължи да ръководи. Че ще продължи, очевидно не изпитва подозрение.
- Прокуратурата се грижи за обществения си облик. Обикаля по страната и написа политическа журналистика за приватизацията.

Хора, никой даже не приказва, остави да работи, за бъдещето на българите. За нашето потомство, което в съзнателна възраст претърпя 4 (четири) унищожителни стопански и обществени рецесии и решително крачи към ориста на родителите ни - напреднала възраст без спестявания и пенсии. За децата на 90-те, които оцениха изгодите от Европейски Съюз еднопосочно - като територия на свободна емиграция. За днешните малолетни, които порастват в нова икономическа промяна, за която родината им не ги приготвя и не се приготвя. И рискуват да се сблъскат с новите действителности по този начин, както ние се сблъскахме с " капитализма " през 90-те...
Това е политика. Другото е халтура, съревнование кой ще излъже/купи/принуди повече " гласоподаватели ", а не жители, да му дадат мандат да краде от парите им.
Избори за султан, които - някак разумно - султанът и везирите от Бояна постоянно печелят.

Да, ясно е, че малко ще се промени, до момента в който Борисов печели избори, Доган упражнява действителната власт, а правоохранителните структури се грижат за този баланс. И също по този начин е ясно, че това ще продължава, до момента в който Българска социалистическа партия е алтернативата за повече народна власт, Божков за повече правда, а националистите - за европейски модел на рационализация...

Сега може да турите един лайк. Но имайте поради, че този текст е относително тъп. Защото проблемите, разказани в него, са явни. Очевидни са и въпросите, които политиката би трябвало да взема решение, а властта и опозицията в България проспиват или умишлено пропущат.
Въпросът е в построяването на опция, която има упоритостта и самочувствието да изиска властта, а не " порции " от нея. И в случай че не я получи (почти невероятно днес), да принуди БКП-тата да смъкват картите на масата и да показват очевидно съюза си. "

 



 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР