Радан Кънев, ФейсбукРъководителят на кризисния щаб професор Мутафчийски изглежда съвсем

...
Радан Кънев, ФейсбукРъководителят на кризисния щаб професор Мутафчийски изглежда съвсем
Коментари Харесай

Радан Кънев: Проф. Мутафчийски си върши работата, но Борисов и Сачева отправят цинични, неверни и опасни послания към хората

Радан Кънев, Facebook

" Ръководителят на спешния щаб професор Мутафчийски наподобява напълно наясно с отговорностите и задачите си - да ограничи разпространяването на болестта от COVID-19. Един човек, който си прави работата и я схваща, заради което е добре да му се доверим. Да се смирим, да се изолираме оптимално, да пазим себе си и околните си, най-много възрастните. (Добре е ръководещите също да се вслушат в рекомендациите му, с съответни решения)

Съвсем не може да се каже същото за представителите на политическата власт. Тяхна отговорност са обществените и стопански измерения на рецесията. Те освен не се оправят, само че и бягат от нея. Днес и министър председателят Борисов, и министър Сачева насочиха цинични, погрешни и рискови послания към обществото.

Премиерът излъга, че никоя страна не подхваща съответни стопански ограничения за справяне с последствията на пандемията. Напротив - и Тръмп в Съединени американски щати, и Меркел в Германия, и Макрон във Франция, и Конте в Италия, и Мицотакис в Гърция оповестиха съответни фискални и обществени стратегии, които включват от данъчни ваканции до директно подкрепяне с обществени средства на наранени браншове. И изключително – съответни изключителни обществени ограничения за протекция на засегнатите фамилии.

Социалният министър цинично препрати засегнатите към Национален осигурителен институт и “помощи за безработица ” . Това е освен безконтролно, само че и неуместно обръщение. В момента страната би трябвало не да натовари, а да отбрани от напън Национален осигурителен институт. Да предприеме скъпи ограничения през днешния ден, с цел да не й се наложат десетки пъти по-скъпи на следващия ден - тежката поука от рецесията през 2009г.

Точно в този момент държавният бюджет би трябвало да отбрани служащите и работещите притежатели в услугите, търговията, превоза, туризма - с цел да могат те да внасят още веднъж налози и осигуровки след няколко седмици, а не да разчитат на обществената система месеци или години след банкрутите.

Господин Борисов сподели, че страната разчита на налози. Не, страната разчита на хора. Хора, които работят, с цел да заплащат тези налози. Ако се грижим за хората, в случай че сме солидарни с тях, когато са в потребност, ще разчитаме на налози на следващия ден. И в противен случай - в случай че ги изоставим в този момент, тя ще разчитат на помощи

PETEL.BG приканва жителите към успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и технич
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР