Радан Кънев е евродепутат от Демократична България. Коментарът му е

...
Радан Кънев е евродепутат от Демократична България. Коментарът му е
Коментари Харесай

Управлението на България се провали в отношенията с Македония

Радан Кънев е евродепутат от " Демократична България ". Коментарът му е от " Facebook " и е във връзка обстоятелството, че водачите на страните от Европейския съюз не съумяха през първия ден на срещата си на високо ниво да се договорят за започване на договаряния за присъединение със Северна Македония и Албания.

Перспективите пред европейското участие на Македония са още веднъж неразбираеми и далечни. Това е тежка загуба за българския народен интерес и евентуална опасност за мира на Балканите.

Твърде евентуално, това е и краят на първото рационално и доброжелателно към България държавно управление от близо две десетилетия...

Да, виновността е извънредно на френския президент Макрон и на неговата егоистична и безотговорна визия за европейското разширение

Но какво направи българското държавно управление през последната година?

Беше ли действителната и мощна поддръжка, която Скопие очакваше? Как успяхме да стигнем от 0.5% до 25% отрицание и неприязън?

Отговорите са елементарни – през последната година ръководството на България се провали в връзките с Македония и македонците. Провали българите в Македония, приятелите ни в Македония и личните ни позиции и ползи. Това, което враждебните медии на режима на Груевски не можаха да реализират, го реализираха... медиите на Пеевски.

Това, което службите на Миялков не можаха да създадат, го направиха нашите

(а какъв брой са наши?) служби с номинацията на Орце Камчев за консул...

Много от тези вреди са непоправими, само че въпреки всичко има какво да се направи – да се стачкува остро против позицията на Париж, да се прекратят политическите диалози за предишното и да се възобновят договарянията за бъдещето.

Такава политика ще последвам в идните диспути и решения на Европейския парламент по македонския проблем.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР