Ръчно изработените костюми по поръчка, струващи по 7500 долара, които

...
Ръчно изработените костюми по поръчка, струващи по 7500 долара, които
Коментари Харесай

Бившият шеф на кампанията на Тръмп платил скандална сума за лъскави костюми

Ръчно направените костюми по поръчка, струващи по 7500 $ , които носеше някогашният началник на акцията на Доналд Тръмп - Пол Манафорт , бяха предопределени да смайват и впечатляват.
 Пол Манафорт Gettyimages
Обвиненията в скрит план и пране на пари, повдигнати през вчерашния ден против него, значат, че те сигурно са хванали окото на специфичния прокурор Робърт Мълър. Според правосъдните документи измежду 19-те търговски обекта, на които Манафорт е платил към 12 милиона $ сред 2008 и 2014 година, има първокласен магазин за облекла в Ню Йорк.

Той е направил покупките от задгранични банкови сметки , които не е разкрил, употребявайки офшорни компании, регистрирани в страни като Кипър и Сент Винсент и Гренадин. Освен за костюми Манафорт е употребявал парите за покупка на старинни килими и творби на изкуството , заплащане на три автомобила " Рейндж Ровър " и слагане на аудиовизуална уредба за 112 825 $ в дома му в Хамптънс. Всичко това той е направил, без да заплаща налози върху тези приходи, се показва в обвинителния акт.

Манафорт, който беше упрекнат от Мълър, че е работил като скришен задграничен сътрудник в интерес на украински ползи , се яви пред съда през вчерашния ден. Той не направи коментар, само че по-рано отхвърляше да е направил нещо неправилно. Манафорт и някогашният му заместител Рик Гейтс не се признаха за отговорни при явяването си в съда през вчерашния ден следобяд.

Деветнайсетте търговски обекта не са посочени поименно в обвинителния акт. Но съгласно хора, осведомени със случая, държавните следователи, проучващи активността на Манафорт в Украйна и на други места, от години демонстрират интерес към шестцифрените суми, изхарчени от него за направени по поръчка блейзъри и панталони .  

За следователите представляваше огромен проблем да схванат какво тъкмо е правил Манафорт в Украйна, не на последно място поради отдалечеността й от Съединени американски щати и надеждността на източниците там.
 Пол Манафорт Gettyimages
В един миг федералните следователи допускаха, че покупките може да са били от името на неговите клиенти от някогашния Съветски съюз, които плащаха на Манафорт да усъвършенства тяхната известност, сподели един от хората, който не беше акредитиран да разисква следствието и изиска да не се разкрива името му.

След като сътрудници на ФБР нахлуха в дома на Манафорт във Вирджиния през юли, беше обявено, че следователите са снимали костюмите в дрешника му . Манафорт е похарчил съвсем 900 000 $ в първокласен магазин за облекла в Ню Йорк, наименуван в правосъдните документи " Търговски обект Е ".

Съдебните документи демонстрират, че в продължение единствено на шест дни през юли 2008 година Манафорт е похарчил близо 100 000 $ за направени по поръчка кашмирени и копринени сака по 8500 $ всяко, шити по поръчка панталони, голям брой костюми за 7000 $ и други артикули.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР