Работодателят трябва да гарантира, че уважава личността и свободното време(снимка:

...
Работодателят трябва да гарантира, че уважава личността и свободното време(снимка:
Коментари Харесай

Пет идеи компаниите да станат най-добро място за работа


Работодателят би трябвало да подсигурява, че почита личността и свободното време
(снимка: CC0 Public Domain)

80% от чиновниците се доверяват на работодателя си, че той ще им обезпечи по-добър работен свят след Covid-19, а 61% от тях са уверени, че компанията, за която са работили, ще ги поддържа по време на всевъзможни бъдещи рецесии, сочи изследване на HR компанията Adecco Group.

Като разследване на пандемията от ковид, фирмите по света поеха нови функции и отговорности. След като завоюва доверие, в този момент бизнесът би трябвало да покаже водачество в дейното водене на хората през този интервал на смяна, разясняват HR специалистите.

Въпреки че в актуалната пандемична среда би трябвало да се съблюдава физическа отдалеченост, повече от всеки път фирмите предизвикват общественото доближаване и свързаността сред хората. Adecco Group дава пет хрумвания за това какво могат да създадат работодателите, с цел да подобрят благосъстоянието на своите чиновници и да се трансфорат в най-хубаво място за работа.

1. Позволяване на нови форми на работа

Служителите се стремят да запазят по-голямата самостоятелност и еластичност на работното време, от което се употребиха при работата от у дома, търсейки салдото сред офис и отдалечена работа. Постоянната връзка с работата и жонглирането с доста функции вкъщи обаче, крие психосоциални опасности за чиновниците, в това число тревога, меланхолия и „ прегаряне ”. Затова при основаването на нови работни модели, чуването на чиновниците би трябвало да бъде в основата им. Работодателят би трябвало да подсигурява, че ще да бъде непокътнато уважението към личността, свободното време и психическото здраве на всеки.

2. Нужни са нови лидерски качества

Пандемията ускорява потребността от нов набор от лидерски умения, в които прочувствената просветеност е новият златен стандарт. Новата порода водач би трябвало да бъде съпричастен, явен комуникатор, кадърен да предизвиква работни взаимоотношения, учредени на взаимно доверие, а не на йерархично ръководство от горната страна надолу. Лидерите към момента не са добре готови към условията на новата среда, по тази причина фирмите би трябвало да влагат в развиването на тези нови умения, с цел да са задоволително съответни и адаптивни.

3. Преминаване към холистични стратегии за богатство

Служителите желаят увещание, че тяхното богатство и сигурност остават най-важният приоритет. Лидерите би трябвало да се грижат за цялостното богатство на своите чиновници, тъй като в противоположен случай мотивацията и желанието за принадлежност към компанията понижават фрапантно. Adecco Group разработи методология, която е обществено налична и се основава на набора от  четири детайла на благосъстоянието: физическо, психическо, обществено и целеустремено.

4. Фокусиране върху разликите в уменията

Адаптивността лежи в основата на устойчивото развиване на кариерата. Но проучванията на Adecco Group демонстрират противоречие сред самооценката за равнището на риск от изпадане от трудовия пазар и готовността на хората да подхващат стъпки за справяне с тази обстановка. Поради това работодателите би трябвало да бъдат дейната страна в развиването на хората си. Поемането на подобен ангажимент за вложение в умения е по-евтино за компанията в дълготраен проект, в сравнение с наемането на нови хора. Това покачва и ангажираността и лоялността на чиновниците.

5. Преосмисляне на схемите за отбрана

Пандемията и „ затварянето ” на света подложи на сериозен риск и сподели уязвимостта на хората  със свободни специалности, работещи като фрийлансъри или на краткотрайни контракти. Нуждата от промени в трудовите законодателства, тъй че да бъде обезпечена и тяхната отбрана, е повече от нужна. Компаниите са тези, които би трябвало да застанат в поддръжка на тези чиновници в диалозите с институциите във всяка страна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР