Работодателските организации в лицето на Асоциацията на индустриалния капитал в

...
Работодателските организации в лицето на Асоциацията на индустриалния капитал в
Коментари Харесай

Работодателите искат оставки заради скъпия ток, готови са за протести

Работодателските организации в лицето на Асоциацията на индустриалния капитал в България, на Българската стопанска камара, на Българската търговско-промишлена палата и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България желаеха оставки в Министерството на енергетиката, Българския енергиен холдинг и Топлоелектрическа централа " Марица-Изток 2 " .

Това стана ясно след срещата на представители на тези работодателски организаци със служебния министър председател Стефан Янев.
 Костадин Костадинов: Скокът в цената на тока ликвидира българската промишленост Костадин Костадинов: Скокът в цената на тока ликвидира българската промишленост
Повишаването на цената на тока на свободния пазар е рисково за българската промишленост и я заплашва от разпродажба. Цената на тока е нара...

.

Искаме оставката на управлението на Министерство на енергетиката, на Български енергиен холдинг (БЕХ) и на Топлоелектрическа централа " Марица изток " 2, съобщи Васил Велев, ръководител на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и ротационен ръководител на Асоциацията на организациите на българските работодатели след среща със служебния министър председател Стефан Янев.

Искаме също по този начин разбор на държанието на ЕСО и НЕК. След него е разумно управленията им също да подадат оставки. Управлението на предлагането у нас се прави в ущърб на хората, на стопанската система, на промишлеността и на тези, които създават, заплащат заплати и пълнят бюджета. Това не е единствено от несръчност, това е от зла предумисъл, тъй като неведнъж сме стигали дотук, уточни още ръководителят на АИКБ.

сподели още той.
 Стефан Янев се среща с работодателите за тока Стефан Янев се среща с работодателите за тока
Министър-председателят Стефан Янев ще организира среща в 13 ч. през днешния ден с членовете на Асоциацията на организациите на българските шеф...

" Проблемът няма да се реши по различен метод, с изключение на с оставки. С този проблем се занимаваме от 2015 година, когато беше огромният митинг на работодателските организации ", добави Велев и уточни, че са в протестна подготвеност, в случай че не се изпълнят настояванията им.

Според него хората, които са в ръководството на енергетиката, би трябвало да бъдат заменени с добросъвестни, а не с такива, които извличат изгода на гърба на семействата и на работещите.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР