Работодателските организации са категорично против споразумението между кабинета и синдикатите.

...
Работодателските организации са категорично против споразумението между кабинета и синдикатите.
Коментари Харесай

Бизнесът иска незабавна среща с Бойко Борисов

Работодателските организации са изрично срещу съглашението сред кабинета и синдикатите.

Бизнес организациите желаят незабавна среща с министър-председателя, министъра на финансите, министъра на труда и обществената политика и шефа на Националния застрахователен институт във връзка съглашението сред кабинета и синдикатите за повишение на оптималния застрахователен приход и отхвърли за отпадане на тавана на пенсиите, предава NOVA.

„ Декларираме безапелационното си противоречие с провеждането на сепаративни срещи със синдикалисти, зад тила на национално представителните организации на работодателите и други способени органи, с пълномощия да организират политиките в региона на държавното публично обезпечаване ”, се декларира в позиция на Асоциацията на организациите на българските работодатели.

„ Заявените планове за промени в съществени параметри на пенсионно осигурителната система са признати явно в изискванията на преобладаващи популистки настройки преди провеждането на изборите за Екологичен потенциал и за органи за локално ръководство, под синдикален напън, без нужната оценка на влияние, без публични и експертни съвещания, в това число с организациите на пенсионерите и други заинтригувани страни. Не са регистрирани съществени правила на разходопокривната система на пенсионна обезпечаване, включително разликите в практиката на държавите-членки на Европейски Съюз и водещите пазарни стопански системи “, се декларира в позицията.

В документа се показва, че „ оповестените планове влизат в фрапантно несъгласие с огласените предизборни обещания и управническата стратегия на ръководещата коалиция за отвод от увеличение на данъчните и осигурителни отговорности, запазване на изискванията за вложения и бизнес, както и със средносрочната бюджетна прогноза за 2019-2021, призната от кабинета през април ".

Представителите на бизнеса упорстват Съветът на ръководещата коалиция да разиска неотложно всички отрицателни последствия и да съобщи отвод от пробутване на съответните решения в хода на приемане на държавния бюджет и бюджета надържавното публично обезпечаване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР