Работодателските организации публикуваха протестно писмо, в което обвиняват Булгаргаз, че

...
Работодателските организации публикуваха протестно писмо, в което обвиняват Булгаргаз, че
Коментари Харесай

Бизнесът обвини Булгаргаз, че купува газ с надценки за септември

Работодателските организации разгласиха протестно писмо, в което упрекват " Булгаргаз ", че е купило изчезналите количества природен газ за септември през газов хъб " Балкан " на цена от 380 лева за мегаватчас.

Информацията беше обявена малко откакто министърът на енергетиката Росен Христов разгласи, че е реализирана " много добра цена " на търга за газ за септември.

От " Булгаргаз " удостоверяват, че са купили 11 300 MWh/d природен газ през платформата Газов хъб " Балкан ", само че не оповестяват каква е постигнатата цена.

В търга са имали право да вземат участие 43 лицензирани компании, а от държавния снабдител приказват за " голям интерес и динамично предложение на предложения за продажба ", без повече детайлности.

Бизнес организациите обаче упрекват " Булгаргаз " в основаване на невъзможни условия за потребителите на горивото през септември.

" Такива цени не могат да се компенсират от по-евтиния азерски газ. Тези цени ще затрият българското произвеждане, ще доведат до банкрут топлофикациите и ще оставят българите на мрачно, студено и без работа на прага на зимата ", се твърди в известие на работодателските асоциации.

Те не престават да упражняват напън върху властта да върне " Газпром " като снабдител.

До момента няма повече детайлности от служебния кабинет или управлението на " Булгаргаз ".

Само преди няколко часа КЕВР дефинитивно удостовери цената на газа за потребителите през месец август на равнище от 297,89 лева./MWh.

През идната седмица следва нов търг на " Булгаргаз " - този път в търсене на количества за месеците от октомври до декември 2022 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР