Работодателските организации поискаха компенсации за скъпия ток и за месеците

...
Работодателските организации поискаха компенсации за скъпия ток и за месеците
Коментари Харесай

Бизнесът у нас е готов да наеме на работа 200 000 украинци

Работодателските организации желаеха обезщетения за скъпия ток и за месеците април-юни

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) увери в отворено писмо до държавното управление, че българският бизнес e подготвен да наеме на работа украински жители, които потърсят и получат протекция у нас.

"На база на предходни изследвания, разбори на равнището на безработица и трендовете на пазара на труда, като се вземе поради равнището на обучение и подготовка, считаме, че на пазара на труда биха могли да се наемат към 200 хиляди украински жители ", се споделя в писмото, предава вестник.

Бизнесът обаче обръща внимание на тромавата процедура по даване на интернационална протекция. Според процедурите такива лица може да стартират работа едвам три месеца след подаване на молбата за протекция. "Предлагаме българското държавно управление да създаде целева стратегия, ориентирана към понижаване на периодите за приемане на бежански или филантропичен статут за украински жители, която да работи за стеснен интервал от време, като разреши естествени условия на живот и труд на украинските жители ", упорстват работодателските организации. Те акцентират още, че страната би трябвало да поеме и част от средствата за издръжката за избран интервал от време.

Успоредно с ограниченията за справяне с филантропичната рецесия, бизнес организациите упорстват още за незабавни ограничения за попречване на енергийна рецесия. Това би трябвало да стане с удължение на периода на деяние на обезщетенията за небитовите консуматори на електрическа енергия за месеците от април до юни в това число.

Бизнесът упорства още замразяването на цените на тока за семействата да бъде прекъснато от началото на април като съгласно тях към 5% нарастване на цената ще е постижимо и търпимо.

Работодателските организации считат, че не би трябвало да се лимитира износа на електрическа енергия, само че облагите от този експорт би трябвало да отидат за компенсиране на бизнеса и семействата. В същото време те упорстват да се спрат продажбите на газ от хранилището в Чирен и страната да се ресурси с нужните количества горива.

Предприемачите оферират още ограничения за подкрепяне на българските компании от загубата на интернационалните пазари и затруднени превози връзки поради войната в Украйна. Като да вземем за пример увеличение на каузи на безвъзмездната помощ на предприятията в Националния проект за възобновяване и резистентност и обезпечаване на различни транспортни връзки към зони, близки до военния спор.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР