Работодателски организации прогнозират поскъпване на тока за бита между 15

...
Работодателски организации прогнозират поскъпване на тока за бита между 15
Коментари Харесай

Работодателски организации прогнозират поскъпване на тока за бита между 15 и 30 на сто от лятото

Работодателски организации предвиждат повишаване на тока за бита сред 15 и 30 на 100 от лятото. Според тях, в случай че цената на електричеството на свободния пазар продължи да пораства, това ще се отрази и на цените за семействата, изясни ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев :
КЕВР дефинира за контролирания пазар цени за семействата. Той е един микс, само че в случай че се одобри, че цените, които сега са на свободния пазар са същински, референтни, надлежно ще би трябвало да дефинира такива цени и за популацията.
 Работодателските организации не са се отказали и от желанието си да стачкуват. След разколебаването на синдикатите да вземат участие в протестни дейности, вместо в края на януари, както беше планувано, това ще се случи при започване на февруари.
Президентът на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че решаването на проблемите при определянето на цената на тока за бизнеса е по-важно от провеждането на възможен митинг.Час по скоро би трябвало да се упълномощи регулатора да проверява вероятни злоупотреби и да може да постанова наказания. Това значи министерството на енергетиката час по скоро да внесе изменение в закона за енергетиката и да даде опция на КЕВР да направи това. За нас, не митинга е най-съществен, а час по скоро решението на казуса с или без митинг.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР