Работодателите все по-често започват да залагат на нетрадиционни въпроси по

...
Работодателите все по-често започват да залагат на нетрадиционни въпроси по
Коментари Харесай

Най-неприятният въпрос на интервю за работа и как да му отговорите

Работодателите все по-често стартират да залагат на нетрадиционни въпроси по време на интервютата за работа, с цел да видят по какъв начин ще реагира претендентът на нещо, което не чака. Един от тях, които се появява на много събеседвания, е " Каква е най-голямата ви уязвимост? ".

Въпросът е противен и несръчен, тъй като никой не желае да се показа в неприятна светлина, като приказва за слабите си страни. Според специалиста по служебна нравственос Алисън Грийн обаче има по какъв начин да му се отговори по отговарящ метод.

" Отговорът ви би трябвало да е разграничен на две елементи. Първо, би трябвало да помислите искрено (най-добре го направете предварително) какви усложнения сте изпитвали в работата си до момента, какво са ви карали да променяте, в какво ви се е налагало да положите най-вече старания. Второ, обмислете по какъв начин можете да се преборите с тези недостатъци ", поучава Грийн в колонката си в The Cut.

Тя дава и примерни отговори:

" Преди известно време осъзнах, че не съм толкоз организиран/а, колкото ми се желае да бъда. Беше ми мъчно да уравновесявам и проследявам всичките си задължения. Затова в този момент постоянно си върша описи, проверявам ги по два пъти дневно и се убеждавам, че не изпускам нищо и съм в период. "

" Малко съм резервиран/а. Предпочитам да чувам, вместо да приказвам. Осъзнах, че това може да наподобява като нерешителност, по тази причина работя над информационните и презентационните си умения. Изрично желаех да получа избрани задания, изискващи говорене пред аудитория. Сега се усещам по-комфортно да го върша. "

Имайте поради, че мениджърът не се интересува толкоз от съответната ви уязвимост, колкото от това дали сте задоволително зрял и умел да я осъзнаете и признаете. Със сигурност ще бъде впечатлен, че сте взели ограничения, с цел да се справите с нея.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР