Работодателите във Варненския регион отново са в протестна готовност. Причината

...
Работодателите във Варненския регион отново са в протестна готовност. Причината
Коментари Харесай

Работодателите във Варненско са в протестна готовност заради цената на електроенергията от ТЕЦ Варна

Работодателите във Варненския район още веднъж са в протестна подготвеност. Причината този път е цената на електрическата енергия, която ще създава Топлоелектрическа централа „ Варна ”. От ТЕЦ-а са изпратили предложение до КЕВР за цена от 195 лв. за мегават час.

Цената, препоръчана от ТЕЦ-Варна е в пъти по-висока от естествената на пазара, разяснява в обзорното предаване „ Позиция “ на Радио Варна Теодор Дечев от Асоциацията на индустриалния капитал. Според него, притежателят на ТЕЦ-а ще получава от страната към 17 милиона лева на година, с цел да поддържа леден запас, без в действителност централата да работи:

" Претенциите ни са, че включването в схемата за студения запас, както и желанието за включване,  евентуално, на контролирания пазар на електрическа енергия на тази цена е появатана следващия фаворизиран производител на  електроенергия, който желае да продава ток без да прави каквото и да е, просто посредством няколко документални хватки да си обезпечат един прекрасен доход ".

Радио „ Варна “ потърси и Даниел Папазов, който е шеф на компанията, закупила ТЕЦ-Варна. Той съобщи, че е осведомен с претенциите на работодателите, само че отхвърли да ги разяснява
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР