Работодателите в САЩ изтеглиха от от пазара над един милион

...
Работодателите в САЩ изтеглиха от от пазара над един милион
Коментари Харесай

Америка загуби над 1 милион свободни работни места през август

Работодателите в Съединени американски щати изтеглиха от от пазара над един милион работни места през август, което е най-големият спад от началото на пандемията. Това е забележителна смяна по отношение на предходния месец, когато работодателите разкриха повече от половин милион нови работни места, съгласно данни на Бюрото по трудова статистика на Съединени американски щати.

Това е следващият знак за забавянето на стопанската система. Делът на хората, които са напуснали работата си, е намалял през последните няколко месеца, което демонстрира, че служащите не са толкоз оптимистични за намирането на по-добри благоприятни условия от сегашната им работа. Пикът на напускащи работа пристигна през предишния ноември, пишем Quartz.

Какво значи намаляването на свободните работни места за Фед

Федералният запас на Съединени американски щати желае да види признаци на изстудяване на пазара на труда, преди да забави темпото на повишение на лихвените проценти.

Централната банка увеличи лихвения % и ще реши дали да има наново покачване с още 75 базисни пункта или по-малко на съвещанието си през ноември. Но какъв брой надалеч ще стигнат зависи и от данните за инфлацията в Съединени американски щати.

" Председателят на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл и други бяха много ясни, че би трябвало да видят спад в инфлацията, преди да стартират да обмислят понижаване на лихвите ", споделят специалисти.

Сега на един незает в Съединени американски щати се падат 1,7 работни места, до момента в който през юли на всеки незает се падаше по 2 свободни работно места. Процентът на напусналите работните си места остава постоянен - 2,7%, до момента в който процентът на съкращения се повишава, само че леко.

Това обаче не би трябвало да значи сигурен скок на безработицата през идващите няколко месеца. Броят на първичните молби за застраховка против безработица падна още веднъж под 200 000 предходната седмица, което допуска, че няма доста служащи, които са освободени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР