„Работодателите у нас не обещават много, за да не се

...
„Работодателите у нас не обещават много, за да не се
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Всяка година бизнесът реве, че от 20 лв. увеличение на заплатите ще фалира

„ Работодателите у нас не дават обещание доста, с цел да не се постанова да го изпълняват”. Това съобщи икономическият консултант на КТ „ Подкрепа” Ваня Григорова в ефира на Нова,

„ Всяка година, когато стартират договарянията за минималната работна заплата, има едни ужасяващи ревове за това по какъв начин от 20 лева нарастване бизнесът ще фалира”, сподели още тя.

„ Голяма част от него, за жалост, не съблюдава минимални правила и стандарти. Това важи в това число и за западноевропейския бизнес”, добави Григорова.

По думите й, когато има нарастване на цените на стоките и услугите, няма по какъв начин служащите да не упорстват за ускорено повишаване на работната заплата.

Тя изясни, че съвсем 1,4 млн. души в България не могат да покрият виталния си най-малко с парите, които изкарват от труд и това са всички със заплати до 1000 лв.. Според последните данни, оповестени от Министерството на финансите, 56% от хората, които получават трудови приходи, са с данъчна основа до 1000 лева, което значи чисто 900 лева Като брой това са съвсем 1,4 млн. души. От тях 870 000 са със приход на и под минималната работна заплата.

Според нея подобен приход обрича фамилиите на бедност, изключително в случай че няма втори работещ в тях.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР