Работодателите се обявиха против някои от промените в данъчните закони

...
Работодателите се обявиха против някои от промените в данъчните закони
Коментари Харесай

Работодателите се обявиха против увеличаване на осигурителната тежест

Работодателите се оповестиха срещу някои от измененията в данъчните закони и съответно против повдигането на оптималния застрахователен приход. Те желаеха поддръжка от вицепремиера Валери Симеонов на среща в Министерския съвет. Симеонов се съгласи с настояванията им и даде обещание подпомагане.

 © Минко Чернев / Българска телеграфна агенция
Работодателите се оповестиха против няколко законодателни ограничения, които съгласно тях ще доведат до понижаване на икономическия напредък и увеличение на данъчната тежест.

Бизнесът изрично се разгласи срещу това да се увеличи оптималният застрахователен предел от 2600 на 3000 лева, да заплащат първите 3 дни от болничните и да ги задължават да назначават хора в неравностойно състояние.
Кирил Домусчиев: Не можем да допуснем като почнем от дребните и междинни предприятия, стигнем до огромните, да плащаме спомагателни косвени налози и да получат в допълнение увеличение на осигурителната тежест.Васил Велев, АИКБ: Категорично се обявихме срещу квотите за инвалиди в предприятията, тъй като по този метод не се взема решение казусът, а казусът с тяхното консолидиране се взема решение с адаптиране на работните им места, със основаване на насърчителни ограничения за работа от тях и консолидиране в обществото, а не посредством квоти и възбрана за освобождение.
От името на НФСБ Валери Симеонов поддържа тезите на работодателите.
Валери Симеонов, вицепремиер: Ние сме изрично срещу увеличение на оптималния застрахователен предел. Смятаме, че това е доста съществено нарушаване на предизборната стратегия на коалиция ГЕРБ-Обединени патриоти да не се трансформират налозите в 4-годишния интервал на ръководство. Както виждате още няма година и половина ние към този момент посягаме върху тази тематика и усилваме налог.
Симеонов се ангажира депутатите от Националния фронт да внесат законодателни промени, облекчаващи издаването на 5-годишни работни визи за наследниците на българските изселници в страни отвън Европейски Съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР