Работодателите от Враца и Криводол могат да ползват финансови средства

...
Работодателите от Враца и Криводол могат да ползват финансови средства
Коментари Харесай

Бюрото по труда във Враца обяви преференции за работодатели при наемане на безработни

Работодателите от Враца и Криводол могат да употребяват финансови средства при подписване на контракти за прилагане на стратегии и насърчителни ограничения за претовареност и образование по Закона за поощряване на заетостта през февруари 2019 година Това заяви Дирекцията на Бюрото по труда във Враца.
С цел поощряване на работодателите, които разкриват нови работни места Бюрото разполага с 10 582 лева за безработни младежи до 29 години. За стаж на безработни лица до 29-годишна възраст на работодателите са разполагаем 3 348 лева Ако бъдат назначени безработни лица на първите 5 работни места, разкрити от работодатели в микропредприятия - свободните средства са 19 153 лева За работодателите, взели на работа безработни лица с трайни увреждания, в това число военноинвалиди на цялостно или ненапълно работно време – 3 590 лева
7 112 лева са отпуснати за назначение на безработни-самотни родители (осиновители) и/или майки (осиновителки) с деца до 5-годишна възраст. При приемане на работа на безработни над 55-годишна възраст за работодателите има свободни средства 7 784 лева Още 9 638 лева попадат за назначение на безработни с по-малко от 6 месеца или такива до 24 години, както и безработни с главно и по-ниско обучение. За хората, които не работят и са с трайни увреждания Бюрото разполага със свободни средства от 8 464 лева
Дирекцията на Бюро по труда Враца добавя, че ще се субсидира наемането на дълготрайно безработни по Програма за образование и претовареност на дълготрайно безработни лица от работодатели в частния бранш - 6 727 лева, държавни и общински лечебни заведения, общински учебни заведения, общински детски градини, както и предприятия с държавно присъединяване и общински предприятия – 10 090 лева За тези ограничения работодателите могат да подават поръчки от през днешния ден, 7 февруари до 15.02.2019 година в това число.
Извън този период, работодателите могат да аплайват за преференции при назначението на: безработни младежи до 29 година възраст с трайни увреждания, включително военноинвалиди, както и младежи от профилирани институции или ползващи обществени услуги в общността от резидентен вид, приключили образованието си; безработни лица, изтърпели наказване “лишаване от свобода” ; безработни на " зелени работни места ".
Повече и изчерпателна информация в Дирекция “Бюро по труда” - Враца, както и на тел. 092 62-01-38, 092 62-11-03, 092 62-51-20.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР